Na društvenim mrežama je osvanula dirljiva priča o dvije djevojčice iz Prijedora od kojih stariji i rijetko kad mudriji mogu mnogo naučiti.

Naime, kako je na svom Fejsbuk profilu objavio Omer Redžić, mladi imam Čaršijske džamije u Prijedoru, dvije djevojčice, kćerke pravoslavnog sveštenika i imama, svakog dana idu zajedno u školu.

Jedna je kćerka pravoslavnog sveštenika, a druga Imama svaki dan u dvanaest i petnaestnađu se na dogovorenom mjestuKako bi išli u školu zajednodječiji svijet ne pati..

Posted by Omer Redzic on Utorak, 10. Septembar 2019.

U postu piše kako se njih dvije nađu na dogovorenom mjestu uvijek u isto vrijeme, a završava ga riječima “Dječji svijet ne pati”.

U „normalnim“ državama ovo ne bi bila neka vijest, ali u atmosferi gdje političari svakodnevno plaše svoju pastvu onim nevaljalcima preko, zapis o djevojčicama trebao bi da nas podsjeti šta su najvažnije vrijednosti u životu.

Inače, Omer efendija Redžić je privukao pažnju javnosti prethodne godine kada je, za Bajram, organizovao podjelu baklave komšijama, prije svega pravoslavcima, zbog čega su ga mnogi njegovi sunarodnici napali.

Foto: Oslobođenje/RAS Srbija

– Koliko budemo išli ka tim pozitivnim pričama, toliko će one egzistirati, prevladavati. Ako budemo bježali, prevladaće one loše. Ne želim doći u situaciju da nešto stavljam u stranu. Svaki dio identiteta treba biti svoj u njegovom gradu – poručio je tada.

Srpskainfo