Juniorski sastav Fudbalskog kluba Rudar Prijedora u nedjelju, 29. septembra sa početkom u 16.00 časova dočekuje na Gradskom stadionu sarajevski Olimpik u utakmici 9. kola Omladinske Premijer lige BiH. U taboru “zeleno-crnih” vlada optimizam pred nedjeljnu utakmicu.

-Pred nama je utakmica protiv Olimpika iz Sarajeva u kojoj želimo da nastavimo dobru seriju iz prethodnog perioda prvenstva zahvaljujući kojoj smo, zasluženo, na visokom mestu na tabeli. Svaka utakmica u ovoj ligi je teška i nezgodna, iziskuje mnogo napora. Možda se mi nalazimo u ulozi Zrinjskog iz prošlog kola koji je protiv nas unaprijed upisao bodove, pa mu se dogodio kiks. Ti susreti su najteži, kada već upišete bodove prije igre. Nadam se da se takve stvari neće dogoditi i da ćemo pobijediti tim sa “Otoke” – istakao je Srđan Marjanović, šef stručnog štaba juniora Rudar Prijedora.

Strateg mladih “rudara” poziva na oprez pred susret sa Olimpikom:

-Nema lako upisanih bodova, svi moraju da se zarade na terenu. Nećemo lako pobijediti Olimpik, pogotovo ako ga potcjenimo. U ovoj ligi su sve ekipe organizovane, pogotovo kada se organizovano brane teško im je probiti odbranu i doći do rezultata. Favoriti jesmo, ali tu ulogu treba da potvrdimo i na igralištu. Idemo na tri boda i želimo da dovedemo sebe u situaciju da se borimo za sam vrh, što je pred početak sezone bio nerealan cilj, ali eto tu smo, na trećem mjestu na tabeli. U ovakvoj situaciji ne možemo ništa izgubiti naša pozicija je više nego zadovoljavajuća, možemo samo da profitiramo i dalje.

prijedor24h