Konačno otkriveno!

Sigurno ste upoznali muškarce koji preferiraju žene s oblinama, ali i ne koji isključivo traže mršavice.

Šta je to što utiče na njihov izbor i kako uopšte izgleda idealno žensko telo? Odgovor na ovo pitanje potražili su istraživači u Britaniji koji su ispitali preferencije grupe muškaraca iz jedne udaljene oblasti u Nikaragvi Pearl Lagoon koristeći, ni manje ni više televiziju kao merilo njihovih preferencija.

Istraživači su ispitivali muškarce koji su bili podeljeni u dve grupe. Prva je redovno pratila televizijski program, odnosno serije, filmove, emisije, ali i dnevne vesti. Druga grupa je imala slabiji pristup televiziji. Jedino što im je bilo zajedničko bili su nacionalnost, obrazovanje i mesečna primanja.

Emily Ratajkowski, Emili Ratajkovski

Foto: Profimedia/INSTAR

Ispostavilo se da su muškarci koji su češće gledali televiziju preferirali mršavije žene sa prosečnim indeksom telesne težine 23, odnosno one zdravije težine. Suprotno tome, oni koji su manje gledali televiziju, izjavili su da ih više privlače žene sa indeksom telesne težine 27 u koji spadaju punije žene.

Inače, istraživači su takođe primetili da je prelazak sa nulte izloženosti televizijskom programu na tri sata nedeljno, promenio pogled na idealnu telesnu težinu za jednu jedinicu indeksa telesne težine, odnosno 3 kilograma mršavije žene.

Telegraf/prijedor24h