Kako ekskluzivno saznajemo iz kabineta ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića, imenovani je danas u Podgorici održao brifing sa ambasadorima EU i predstavnicima NATO kancelarija u Crnoj Gori, povodom zaoštrene političko-bezbednosne situacije u toj državi.

Na tom sastanku, Darmanović je ne sagledavajući krivicu crnogorskog režima za trenutnu političku i ekonomsku krizu u kojoj se Crna Gora trenutno nalazi, izneo najbezočnije laži kojima je nastojao da predstavi da R Srbija i njeno političko rukovodstvo imaju vodeću ulogu u destabilizaciji sveukupnih prilika u Crnoj Gori, ne iznoseći pri tom niti jedan dokaz za navedene tvrdnje.

Međutim, iako je na taj način direktno optužio R Srbiju da se meša u unutrašnja politička pitanja u Crnoj Gori, Darmanović kao da je “smetnuo sa uma” činjenicu da je kriza usledila nakon usvajanja skandaloznog “Zakona o slobodi veroispovesti” kojim je direktno pogođeno preko 70% pravoslavnog stanovništva, a zatim i sprovođenjem krajnje bezumnog čina lišavanja slobode vladike Joanikija Mićovića, episkopa budimljansko-nikšićkog, zajedno sa sedmoricom sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

E pa Darmanoviću, ako si ti smetnuo sa uma, narod neće oprostiti i sigurno neće zaboraviti, što će ti biti sasvim jasno kada tužan i uplakan budeš brojao glasove nakon predstojećih parlamentarnih izbora. Narod će reći svoje!!!

Izvor:Glas-javnosti.rs