Današnji podaci Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske koji su pokazali da je zabilježeno 60 novozaraženih virusom korona, pokazuju da su vlasti Srpske odustale od borbe sa pandemijom i borbu prepustile isključivo na volju stanovništvu – istakao je poslanik SDS u Narodnoj skupštini RS Milan Tubin.

– Očigledno se prešlo na švedski model „imuniteta krda“ čim u danu kada Republika Srpska bilježi najveći rast od početka pandemije nema nikoga od nadležnih da kažu bilo šta. Gdje su Šeranić, Đajić i Stevandić danas da pojasne građanima šta se dešava – upitao je Tubin. On dodaje da je sramotna ćutnja nadležnih na činjenicu da je situacija sa pandemijom virusa izmakla kontroli.

– Tokom vanrednog stanja Šeranić, Đajić i Stevandić su se utrkivali koji će prije izaći pred kamere kako bi se podičili rezultatima rada. Danas kada imamo 60 novozaraženih kao da su propali u zemlju – navodi se Tubinova izjava u saopštenju iz SDS. Dodaje se da su građani u strahu jer niko od nadležnih nije objasnio šta se dešava.

– Dok ugostiteljski objekti predstavnika vlasti rade mimo dozvoljenog radnog vremena a funkcioneri derneče na korona žurkama, nadležni ovaj put i ne pokušavaju da krivicu svale za nemarno ponašanje građane jer znaju da predstavnici vlasti prije svih imaju prste u medu kad je u pitanju odgovornost za širenje zaraze – zaključio je Tubin.

Izvor: Srpskainfo