Prijedorčanin Mlađan Tubin (65) osumnjičen je da je pucajući iz pištolja pokušao da ubije svog komšiju Duška Grbića (32) u mjestu Volar kod Prijedora.

Prema nezvaničnim saznanjima, Tubin i Grbić su se prvo verbalno sukobili jer je Tubinu zasmetalo što Grbić prevozi drva preko njegove njive.

Nakon prepirke Tubin je otišao u kuću i donio pištolj te pucao u nesrećnog Grbića.

Jedan ispaljeni hitac pogodio ga je u predjelu stomaka. Ranjeni maldić je prevezen u opštu bolnicu “Doktor Mladen Stojanović” gdje je i operisan, dok su Tubina uhapsili pripadnici Žandarmerije Policijske uprave Prijedor.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Prijedor Stevo Tomčić, kaže da policijski službenici danas utvrđuju sve okolnosti ovog pokušaja ubistva koji se desio juče u 16.55 u mjestu Volar.

– Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, lišili su slobode M.T. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Krivično djelo izvršeno je u mjestu Volar, osumnjičeni je uz upotrebu vatrenog oružja nanio tjelesne povrede osobi D. G. -rekao je Tomčić na konferenciji za novinare.

Stevo Tomčić

On je dodao da je povrijeđeni smješten u prijedorsku bolnicu “Doktor Mladen Stojanović” gdje mu je ukazana adekvatna ljekarska pomoć i da se trenutno nalazi van životne opasnosi.

– Po naredbi Tužilaštva izvršen je pretres prostorija koje koristi osumnjičeni i pronađeno je oružje za koje pretpostavljamo da je sa njim izvršeno ovo krivično djelo – naveo je Tomčić.

On nije otkrivao detalje sukoba zbog kojeg je došlo do pokušaja ubistva.

– Možemo reći da su motivi najvjerovatnije lične prirode i svađa koji su prerasli u upotrebu vatrenog oružja – izjavio je on.

Tomčić je objasnio da se sve dogodilo juče u kasnim popodnevnim satima zbog čega će policijski službenici i tokom današnjeg dana nastaviti sa vršenjem uviđaja i preduzimanjem svih ostalih mjera i radnji uz saglasnost dežurnog tužioca.

Još nije poznato da li je neko od učesnika u ovom krivičnom djelu bio pod uticajem alkohola.

Prema nezvaničnim saznanjima, policiji nije ranije prijavljivan sukob ovih komšija iz Volara.

Iz Policisjke uprave Prijedor naveli su da će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo u pokušaju, osumnjičeni M. T. biti predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Izvor: Srpskainfo