Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović izjavio je danas da su intenziviranjem rada iz oblasti imovinskog kriminaliteta u avgustu na području ove uprave ostvareni dobri rezultati i evidentirano je 28 krivičnih djela, odnosno za 44 odsto manje u odnosu na prethodni period.
Vujanović je na redovnoj konferenciji za novinare u Prijedoru rekao da ukupna rasvijetljenost u ovoj oblasti iznosi 77 odsto.

On je istakao da su u avgustu evidentirana i kontrolisana 43 ilegalna migranata.

“S obzirom na novonastalu situaciju na području opštine Krupa na Uni i povećano prisustvo migranata na međuentitetskoj liniji, a koja je nastupila nakon odluke Vlade Unsko-sanskog kantona, policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve mjere i radnje na očuvanju lične i imovinske bezbjednosti građana na području opština Novi Grad i Krupa na Uni”, naveo je Vujanović.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović rekao je da su iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirana četiri krivična djela sa 38.000 KM materijalne štete, te četiri krivična djela i 10 prekršaja iz oblasti zloupotrebe droge.

On je napomenuo da je u avgustu evidentirano 80 krivičnih djela, od kojih 21 po nepoznatom izvršiocu ili 26 odsto od ukupno evidentiranih, te da je ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih 91 odsto, a po nepoznatom počiniocu 70 odsto.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da su iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirane 84 saobraćajne nezgode, što je za oko 30 odsto manje u odnosu na uporedni period. Dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima.

On je najavio nastavak preventivnih kampanja “Vozi oprezno, putuj bezbjedno” i “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, te pozvao vozače da posebnu pažnju posvete pješacima i biciklistima van naseljenih mjesta zbog nastupajućeg perioda u kojem dolazi do smanjene vidljivosti u saobraćaju.

Iz oblasti javnog reda i mira evidentiran je 51 prekršaj ili za 27 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine.

Izvor: Agencije