Policijski službenici i pripadnici Republičke uprave za inspekcijske poslove izrekli su zabranu rada na sedam dana za četiri ugostiteljska objekta u Prijedoru, u skladu sa Zakonom o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, saopšteno je iz prijedorske Policijske uprave.
“Policijska uprava Prijedor apeluje na poštovanje zakonskih propisa i zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, s obzirom na to da će se sprovođenje pojačane kontrole nastaviti i u narednom periodu”, navodi se u saopštenju.

Na području Policijske uprave od 16. do 18. oktobra realizovane su pojačane planske aktivnosti radi sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, te kontrole poštovanja epidemioloških mjera.

U raciji u dva ugostiteljska objekta u Kozarskoj Dubici i Prijedoru pronađeno je i oduzeto po pola grama heroina i marihuane, za šta će nadležnom tužilaštvu i sudu biti dostavljeni izvještaji za počinjeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, te za prekršaj po Zakonu o proizvodnji i prometu droge.

Izvor: Agencije