Šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević zahvalio je šefu Izbornog štaba PDP-a Igoru Crnatku na iznenadnoj inicijativi o zajedničkom apelu šefova izbornih štabova, 12 dana pred izbore, a u kojoj se, između ostalog, predlaže i apel Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH za obezbjeđenje uslova za sigurno odvijanje izbora u kontekstu pandemije virusa kovid-19.

“Kao što Vam je poznato, gospodine Crnadak, SNSD već mjesecima ukazuje na štetnost odluke koju je donio aktuelni saziv CIK-a, a koju ste vi sve ovo vrijeme zdušno podržavali i uvjeravali u njenu ispravnost. Zato me sada čudi ovaj poziv. Ne sumnjam u vaše dobre namjere, ali bih imao i jedan prijedlog koji će dodatno ubrzati zajedničke aktivnosti s ciljem osiguranja načela koje ste naveli u apelu koji ste mi dostavili”, istakao je Rajčević.

Šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a je u izjavi za Srnu naglasio da je prijedlog jednostavan, ali efikasan.

“Pozovite gospodina Jovana Kalabu, člana CIK-a iz redova PDP-a, i tako osigurate da CIK postupi u skladu sa inicijativom. Vjerujem da njegov broj telefona imate”, istakao je Rajčević.

On je zamolio Crnatka, kad su već kod toga, da “kontaktira i kolegu (Mirka) Šarovića, šefa Izbornog štaba SDS-a, da na isti način ostvari uticaj kod gospođe (Vanje) Bjelice-Prutine, njegovog dugogodišnjeg saradnika u kabinetu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara”.

“Molim Vas da s ciljem što veće efikasnosti u vezi sa Vašom inicijativom, ne gubimo bespotrebno vrijeme i da zajednički osiguramo odgovornost CIK-a za nesmetano odvijanje izbornog procesa. Hvala Vam!”, istakao je Rajčević.

Šef Glavnog izbornog štaba PDP Igor Crnadak uputio je juče dopis šefovima glavnih izbornih štabova parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj u vezi sa ostvarivanjem uslova da građani u Srpskoj izađu na izbore 15. novembra.

Autor: SRNA/ATV