Članovi Gradskog odbora Prve SDS Prijedor poručili su da će ova stranka biti garant da se mještanima novih naselja u Prijedoru legalizuju objekti.
Oni su pozdravili aktere koji su podijelili 10-15 rješenja mještanima novih naselja u Prijedoru, te poželjeli da se proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa uspješno i nastavi.

Kandidat Prve SDS za odbornika u Skupštini grada Prijedora Borislav Marić podsjetio je da je bio neposredni svjedok, kao tadašnji predsjednik Skupštine opštine Prijedor, i da je bio na čelu ekipe koja je podijelila zemljišta ljudima koji su u ratu došli u Prijedor.

“Obećavamo biračima, posebno izbjeglim i raseljenm ljudima, a oni su sada stari Prijedorčani, da ćemo, ako budemo izabrani, nastojati da se to u dogovoru republičkog i lokalnog nivoa i kompanija na kojima se eventualno vodi to zemljište, naći najbolja rješenja”, rekao je Marić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Nosilac liste kandidata Prve SDS za odbornike u Skupštini grada Prijedora Slavko Švraka rekao je da je i kao član Predsjedništva Boračke organizacije grada Prijedora posebno zadovoljan jer se nakon dugo vremena njegovi saborci mogu osjećati sigurnije zbog legalizacije objekata.

On je pozvao ove ljude da daju na izborima glas onome ko ih je prihvatio ovdje, ko je prepoznao njihovu muku i patnju i i ko im je podijelio parcele na kojima su gradili svoje stambene objekte.

Izvor: Agencije