Draško Stanivuković novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, uputio je demanti na tekst “Pukla bruka – Draško Stanivuković ne zna šta je antifašizam”.

Demanti prenosimo u cijelosti:

“Na vašem portalu objavljen je članak pod naslovom ,, Pukla bruka – Draško Stanivuković ne zna šta je antifašizam“ u kojem iznosite neistine, te samo jedan dio rečenice gospodina Draška Stanivukovića.

Vi navodite “Prilikom gostovanja u jednoj TV emsiji, na pitanje voditelja da li je antifašista, vidno zbunjen reklo bi se, pokušao je da izbjegne odgovor. Na ponovljeno pitanje voditelja, on odgovara da je Draško Stanivuković, čime indirektno odgovara da ne zna značenje tog pojma.”

Ovdje je jedino tačno da je gospodin Stanivuković odgovorio da je Draško Stanivuković, svjestan kakav pretenciozan i maliciozan nastavak razgovora će voditelj pokušati da pokrene, a ono što niste objavili jeste nastavak rečenice u kojoj jasno kaže:

“Moj narod je imao dva oslobodilačka pokreta, od čega je jedan od njih prvi oslobodilački pokret u svijetu”, što jasno govori o antifašističkom karakteru našeg naroda, kojem i sam Draško Stanivuković pripada.

Vaša, nekada omiljena, profesionalna i nepristrasna medijska kuća, svela se samo na tabloidno glasilo vladajuće stranke, a vrhunac vašeg istraživačkog novinarstva citiranje objava sa društvene mreže Tviter, čime degradirate časnu novinarsku profesiju.

Ovakav pokušaj senzacionalizma s vaše strane nije iznenađenje. Iznenađenje bi bilo da ste objavili da je Draško Stanivuković više puta ispravio voditelja jasno govoreći da se ne kaže „eReS“, nego Republika Srpska ili da ne postoji „Republika Кosovo“, nego samo Кosovo i Metohija kao sastavni dio Republike Srbije”.

ATV