Ove godine, u Pozorištu Prijedor će izostati tradicionalna novogodišnja predstava za mališane, uz podjelu paketića. Direktor Zoran Baroš pojašnjava da im je pandemija virusa korona pomrsila planove, zbog ograničenog broja gledalaca koji mogu boraviti u pozorišnoj sali.

– Nažalost, morali smo otkazati rad na novogodišnjoj predstavi za djecu, jer trenutno u sali pozorišta može biti najviše 50 ljudi. Igrati predstavu uz podjelu paketića gubi smisao ako ne možemo ugostiti bar 200 djece s roditeljima – ističe Baroš.

Virus korona i povrede uticali su i na glumački ansambl prijedorskog pozorišta, pa je tako van stroja bilo troje glumaca. Zoran Baroš ističe da treba imati strpljenja, jer namjeravaju vratiti repertoarske predstave koje će igrati za dozvoljen broj gledalaca. Pozorište Prijedor u planu ima rad na novoj predstavi, prema tekstu “Kad su cvetale tikve”, Dragoslava Mihailovića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno djelo “Književnih susreta na Kozari”, ali i za to će morati pričekati povoljniju epidemiološku situaciju.

Izvor: Kozarski