Srpski član i predsjedvajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik osjeća se dobro i pod konstantnim je nadzorom konzilijuma Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Konzilijum ljekara Srpske zasjedao je, zajedno sa ljekarima iz Srbije i inostranstva.

Oni su potvrdili da su saglasni sa svim dijagnostičkim i terapijskim metodama, koje se primjenjuju u oporavku Milorada Dodika.

Potvrđeno je da je zdravstveno stanje Milorad Dodika nepromijenjeno u odnosu na juče.

Dodik i dalje ima otežano disanje i bolove u predjelu želuca. Dijagnostikovana je obostrana upala pluća, a test na virus korona je pozitivan.

U Univerzitetsko kliničkom centru Srpske oboljeli od kovida 19 imaju tretman kao i u zemljama regiona, Evrope i svijeta.To su potvrdili i timovi ljekara iz Srbije i inostranstva, koji su boravili u UKC -u.

– U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zasjedao je konzilijum ljekara i razmatrao zdravstveno stanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Takođe, obavljene su i konsultacije sa eminentnim stručnjacima iz Srbije koji su posjetili UKC RS i eminentnim stručnjacima iz inostranstva koji su potpuno saglasni sa svim terapijskim i dijagnostičkim metodama koje se primjenjuju u liječenju Dodika – saopšteno je iz UKC.

Predsjednica Republike Željka Cvijanović kaže da je svakodnevno u kontaktu sa ljekarima, Dodikom i njegovom porodicom. Naglašava da u ovakvoj situaciji najviše vjeruje ljekarima.

Za zdravstveno stanje Milorada Dodika zabrinut je i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić. Poručio je da će Dodik imati najbolju njegu i na raspolaganju sve što bude moglo da se uradi i u Banjaluci i u Beogradu. Na insistiranje Vučića boravila je i ekipa ljekara iz Srbije u UKC-u na čelu sa dr Goranom Stevanovićem,direktorom Klinike za infektivne bolesti Srbije.

– Nisam ljekar da bih vam davao stručne analize. On se dobro drži, ali nije stanje idealno. Nije onako kako bismo voljeli, ali nije ni užasno – naveo je Vučić.

Iz UKC Srpske ponovo su zamolili medije da prilikom obavještavanja javnosti o zdravstvenom stanju Milorada Dodika koriste relevantne informaciije, koje mogu da stignu samo iz ove ustanove.

Autor: RTRS