Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Prijedor sinoć je provela preventivnu akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na vožnju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova i za samo jedan čas evidentirala pet takvih lica koja su bila za upravljačem vozila.
Na punktu kod pijace Vilako za samo jedan čas akcije evidentirana su četiri vozača koja su vozila pod uticajem alkohola i jedan pod uticajem droga.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Prijedor Mario Milašin rekao je da je cilj akcije da se podigne svijest vozača o štetnosti i poljedicama konzumiranja alkohola odnosno upravljanja vozilom i posljedicama koje u tom slučaju nastaju.

Milašin je naveo da je u 2020. godini u 149 saobraćajnih nezgoda kod vozača utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, dok je iz saobraćaja isključeno 1.600 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

On je istakao da je stanje bezbjednosti u oblasti saobraćaja na području prijedorske regije na zadovoljavajućem nivou, te naveo podatke da je u ovoj godini ukupno evidentirano 789 saobraćajnih nezgoda, odnosno 150 manje nego u istom periodu lani.

“Evidentirano je značajno smanjenje saobraćjnih nezgoda sa poginulim i nastradalim licima, odnosno sa materijalnom štetom”, naglasio je Milašin.

Akcija je provedena u saradnji sa Auto-moto društvom Prijedor, čiji je sekretar Radan Vukadinović rekao novinarima da podržavaju ovakvu preventivnu aktivnost i da su tokom godine učestvovali u nizu akcija.