U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje kiša u južnim krajevima, sunčani periodi u sjevernim, a na visokim planinama moguć je slab snijeg.

Tokom dana kiša i rjeđi pljuskovi uz grmljavinu mogući su od jugozapada do juga. Na sjeveru, sjeveroistoku i istoku biće duži sunčani periodi i toplo za ovo doba godine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasno uveče i tokom noći u centralnom planinskom pojasu moguće je provejavanje snijega, a na jugu kiša.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, jugoistočni, na planinama pojačan.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od četiri do 10, na planinama od minus jedan, na jugu i sjeveru oko 13 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom na jugu i jugozapadu.

Na Bjelašnici jutros u 7.00 časova bilo je najhladnije sa minus četiri stepena, dok je u Neumu bilo 12 stepeni Celzijusovih.

Temperatura u ostalim mjestima: Rudo i Han Pijesak minus dva, Sokolac minus jedan, Višegrad, Srebrenica i Čemerno nula, Kalinovik jedan, Banjaluka, Bijeljina, Novi Grad, Sanski Most, Zenica i Prijedor dva, Doboj i Gacko tri, Tuzla, Bileća i Mrkonjić Grad četiri, Sarajevo i Mrakovica pet, Bugojno, Gradačac, Livno i Ribnik šest, Trebinje sedam, Grude i Mostar osam, Šipovo devet stepeni Celzijusovih.

Visina sniježnog pokrivača: Čemerno 30 centimetara, Han Pijesak devet, Kalinovik pet, te Gacko tri centimetra.

Autor: SRNA/Srpskainfo