Vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević demantovao je tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da su predstavnici ovog preduzeća dobili zvaničan poziv za današnji sastanak kod gradonačelnika.

Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” nisu zvaničnim putem ni pozvani na sastanak gradonačelnika sa predstavnicima preduzeća koja su angažovana na čišćenju snijega, Službe hitne medicinske pomoći i Civilne zaštite i preduzeća koja obavljaju javni prevoz u Banjaluci, rekao je Kostrešević Srni.

Kostrešević smatra da nije korektna ovakva vrsta komunikacije gradonačelnika Banjaluke jer se direktno iznosi nešto na račun narušavanja ugleda “Puteva Republike Srpske”, koji ovo preduzeće gradi mnogo godina.

On je napomenuo da Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” svoj ugled gradi mnogo godina prije mandata Stanivukovića i mnogih drugih ljudi.

– Preduzeće “Putevi Republike Srpske” je u službi Srpske i svih njenih građana i služiće potrebama svih jednako – zaključio je Kostrešević.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da današnjem sastanku, mada su uredno pozvani, nisu prisustvovali predstavnici “Puteva Republike Srpske”, iako u Banjaluci postoje magistralni putevi, koje ne održavaju gradske službe već to preduzeće.

Autor: SRNA/Srpskainfo