Advokatska kancelarija Stevanović uputila je saopštenje za medije u ime porodice Radišić, a povodom press konferencije gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Advokatska kancelarija Stevanović, kao pravni zastupnik porodice Radišić, a u vezi sa
izjavama gradonačelnika Draška Stanivukovića, datim na press konferenciji održanoj
dana 8.3.2021. godine, daje sljedeće saopštenje za javnost:

Porodica Radišić, nakon nekoliko dana stalnih napada od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića, oštro demantuje niz neistina koje je gradonačelnik izrekao na teret ove porodice, a u vezi sa postupkom legalizacije ljetne terase “Kajak”. Na prvom mjestu važno je istaći da u konkretnom slučaju nije riječ o restoranu, već o ljetnoj terasi, koja radi isključivo tokom ljetne sezone.

O ovoj činjenici Gradska uprava mora imati saznanja, jer se upravo procedura registrovanja djelatnosti, odnosno prestanka obavljanja iste, obavlja preko gradske administracije. Stav našeg klijenta je da se urgencijama vrši pritisak na drugostepeni organ u upravnom postupku, te da porodica Radišić apeluje na sve organe da u svom odlučivanju odlučuju u zakonskim rokovima i kapacitetima.

Na press konferenciji održanoj dana 8.3.2021. godine gradonačelnik Draško Stanivuković je krivo prezentovao informacije javnosti, govoreći da je poslao urgenciju Ministarstvu građevinarstva radi rješavanja spornog predmeta, te da je spis ranije dostavljen drugstepenonm organu na odlučivanje, što nije istina.

Evidentno je da gradonačelnik ovakvim postupanjem, iznošenjem proizvoljnih zaključaka, u javnosti stvara pogrešnu sliku o načinu rada i poslovanja porodice Radišić i kompanija koje posluju pod njihovim menadžmentom. Gradonačelnik zanemaruje činjenicu da u Banja Luci postoji na hiljade objekata koji su u postupku legalizacije kao što je to slučaj i sa “Kajak Terasom”, već se isključivo, iz njemu poznatih razloga bavi samo ovim postupkom.

Porodica Radišić otvoreno sumnja da su upravo ti razlozi bili povod gradonačelnikove posjete “Kajak Terasi” koja se prije nekoliko večeri dogodila. Gradonačelnik je u pratnji NN lica obilazio “Kajak Terasu”, pozdravio se sa vlasnicima, te nakon toga se uputio u njemu poznatom pravcu, o čemu porodica Radišić posjeduje i snimke sa nadzornih video kamera.

Porodica Radišić oštro se suprostavlja svim medijskim natpisima koji su rezultat javnih istupa gradonačelnika Stanivukovića, te podsjeća javnost da su firme ove porodice u zadnjih 10 godina uplatile preko 17 miliona KM raznih naknada u korist budžeta grada Banja Luka.

Porodica Radišić je uvjerena da će javnost Republike Srpske i stanovnici grada Banja Luka objektivno i racionalno sagledati sve činjenice, a posebno ističu da duboko vjeruju u pravni sistem Republike Srpske, koji će nesumnjivo na pravno-relevantan način, zasnovan isključivo na realnim činjenicama i zakonskim postulatima, riješiti postupke koje je porodica Radišić primorana pokrenuti protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića i nadležnih u gradskoj upravi, a kako bi se otklonila svaka sumnja u ispravnost rada naših klijenata i kompanija koje pod njihovim imenom posluju”, stoji u saopštenju.

Izvor: ATV