Epidemiološka situacija nikad u gradu nije bila gora, a gradonačelnik Drasko Stanivukovic je na Kopaoniku i skija, rekao je privremeni predsjednik GO SNSD Vlado Đajić nakon sastanka kluba odbornika SNSD u Skupštini garda.

ekao je da u ovom trenutku u prijemnom uregentnim centru za Kovid ima 350 pacijenata smještenih, od toga je dvije trećine sa teškom kliničkom slikom .

– Preko 30 pacijenata je na respiratoru dok je preko 100 na kiseonickoj terapiji. Situacija je teška i samo uz rad zdravstvenih radnika i veliku finansijku podršku Vlade Republike Srpske zdravstveni sistem se podigao na najviši nivo. Republički štab je dao mogućnost lokalnim zajednicama da same donose odredjene mjere u skladu sa situacijom. Dok drugi načelnici i gradonačelnici brinu o svojim građanima i donose mjere gradonačelnik Drasko Stanivukovic je na Kopaoniku, uživa, skija, druži se. Navodno drži neka predavanja, kako da propali student drži predavanje drugim studentima – kazao Đajić

Ono sto vrijeđa građane i zdravstvene radnike je to što je on i ranije išao i na Jahorinu i provodio se, a zdravstveni radnici već dugo nemaju dana predaha.

– Troškovi pandemije su veliki i razgovarali smo o budžetu grada i Banjaluka će morati učestvovati u finasiranju borbe protiv pandemije. Nismo u budžetu vidjeli stavku ako se građani budu trebali liječiti u halama ili dvoranama, ako budemo morali da primamo nove radnike. Nas zaključak će sigurno biti da u budžetu grada bude svrstana stavka za liječenje građana od 10 miliona KM kada je u pitanju pandemija – naveo je on.

Izvor: Srpskainfo