Policajac u penziji Milutin Cvetković (86) iz Lebana pušten je jutros iz policije poslije 48 sati zadržavanja i on je danas kod svoje kuće na periferiji mjesta sa svojom nepokretom suprugom. U razgovoru za Jugmediu priča da se lopov u njegovu kuću ušunjao tako što je razbio staklo na jednom krilu prozora, provukao se kroz njega i nečujno upao u sobu gdje su ovo dvoje starih ljudi spavali.

Bilo je to, po svjedočenju Cvetkovića, 15 minuta poslije ponoći, piše portal Jugmedia.

– Ja kad sam ga vidio, ja sam skočio i on stoji do mene i kaže: “Ode glava, daj pare, na mene” ili “sasjeću te sa sjekirom”, a sjekiru nosi u rukama, a na glavi fantomka, ovde vezana. I sad da li vidi kroz ono, da li ne vidi, pojma nemam. Ništa nisam čuo, uhvatio me je prvi san, dremuckao sam u fotelji pored moje supruge koja je čvrsto spavala, probudio me sa podignutom sjekirom, stajao je tačno iznad moje glave. Slomi je prozor i odatle ušao. Nisam čuo lupnjavu, to je bio polusan – opisuje Cvetković, iskusni policajac i ratnik, koji je za razliku od svoje supruge koja se probudila vrišteći iz sna, bio pribran.

Rekao mi je: “Ti imaš pare, rekli su mi da imaš puno para i ako mi ih odmah ne predaš zaklaću i tebe i tvoju ženu. Bio sam pribran i pokušao sam da mirno razgovoram sa njim”, nastavlja da nam opisuje ovaj jeziv događaj Cvetković.

Pošto je lopov i razbojnik tvrdio da je novac baš upravo u sobi u kojoj je zatekao dvoje Lebančana, starac mu je rekao da ne viče jer se supruga uznemirila i da će mu dati sav novac, što je donekle umirilo provalnika.

Izvor: ATV