Ministar Mali je rekao da je njhov “poslovni” odnos kulminirao 2018. godine

U večerašnjim Vanrednim vestima na televiziji Pink tema su bili dokazi do kojih su došle “Novosti” od kojih je Dragan Đilas strepio i uveravao narod da ne postoje.

Gosti su bili ministar finansija Siniša Mali i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja “Večernje novosti” Andrijana Nešić, a u programu su otkrivena dokumenta koja nesumnjivo dokazuju da se poslovanje Dragana Đilasa proteže sve do poreskog raja Mauricijusa i Švajcarske.

Ministar Mali je podsetio je da je 2014. godine mesec dana pre nego što je prestao da bude predsednik “Dajrekt mediju” prodao biznismenu iz Bugarske, a novac je obezbedio Šolak.

“Istu tu kompaniju je taj Bugarin preneo na kompaniju Askanijus, čiji je korisnik računa na Mauricijusu Dragan Đilas” – rekao je Mali.

Ministar Mali je rekao da je njhov “poslovni” odnos kulminirao 2018. godine.

“Pokazuje se da su Dragan Đilas i Dragan Šolak u poslovnim odnosima od 2014, sa kulminacijom 2018”, zaključio je Siniša Mali

Naime, firma Dragana Đilasa, “Askanijus” bila je značajan deo malverzacije oko prodaje i preprodaje “Dajrekt medija”, ta firma je do 2014 bila u Đilasovom vlasništvu da bi u aprilu iste godine bila fiktivno prodata holandskoj firmi “CEE media” bugarskog biznismena Krasimira Gergova.

Foto: printscreen/Pink

U ovoj transakciji se pojavljuje i Dragan Šolak, vlasnik “United grupe” koji je Gergovu pozajmio 17.7 miliona za navodnu kupovinu “Dajrekt medije”.

Gergov nakon toga prenosi vlasništvo bez naknade na firmu “Askanijus” za koju je utvrđeno da je u Đilasovom vlasništvu da bi se 2018. godine ponovo pojavio Dragan Šolak, vlasnik “United grupe” i sa 52 miliona evra kupio od Đilasovog “Askanijusa” famoznu Đilasovu “Dajrekt mediju”.

Izvor: Objektiv.rs