Moguća blokada Banjaluke je isključiva odgovornost gradonačelnika Draška Stanivukovića i Centralne izborne komisije BIH , rekao je to narodni poslanik Momčilo Antonić.

On smatra da se pokušava prebaciti odgovornost sa grešaka gradonačelnika i CIK -a na Skupštinu grada.

– Ko je prolongirao izbore za više od jednog mjeseca ? Pa CIK. Kada je CIK potvrdio mandat gradonačelnika? Pa 23.12. 2020. godine. Ko sjedi u CIK? U CIK -u sjede predstavnici PDP i SDS. Oni su najveći generator ovog današnjeg problema. Pozivam SDS i PDP da preuzmu odgovornost za današnje stanje u Banjaluci -poručio je Antonic.

Kaže da je grad došao u ovu situaciju  jer nema odluke o privremenom finansiranju. Slaže se sa ranijim izjavama gradonačelnika da je potpisivanje isplata sa računa grada bez usvojenog  budžeta “eventualno može biti krivično odgovoran”.

– Zato je na vrijeme trebalo predložiti odluku o privremenom finansiranju Skupštini grada. Ko je trebao tu odluku staviti pred Skupštinu garda? Pa gradonačelnik. Neko je svjesno zavlačio ljude tri mjeseca i sada smo u ovoj situaciji kada je pet do 12 i od ljudi se traže da prihvate budžet koji je serviran i da ga moraju izglasati – naveo je on.

Izvor: Srpskainfo