Šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je da oni nisu bili protiv Prijedloga budžeta, već da su bili uzdržani.

– Budžet ima dobrih stvari, ali potrebno ga je doraditi i zbog toga smo bili uzdržani. Gradonačelnik se stalno poziva i govori da je legalista i da poštuje zakon, a neće da ispoštuje amandmane koje bi većina usvojila – istakao je Topić.

Topić je pozvao Stanivukovića da se vrati u zakonske okvire, na čemu i sam insistira, te da amandmane predlaže u skladu sa Poslovnikom, a ne da ih usmeno predlaže.

– Gradonačelnik se poziva na Poslovnik, a zatim u večernjim časovima kaže da neće izvršavati amandmane koje mi usvojimo i koji njega ne interesuju, te da će na taj način kršiti na zakonit način donesenu odluku o izvršenju budžeta – rekao je Topić.

On je pozvao Stanivukovića da ispoštuje Zakon o budžetskom sistemu, te da u skupštinsku proceduru uputi novi prijedlog budžeta u skladu sa Poslovnikom.

– Što se nas tiče, to može da bude i u nedjelju u večernjim časovima, samo neka najavi i dočekaćemo raširenih ruku novi prijedlog budžeta, koji je usaglašen i koji će zadovoljiti potrebe svih građana Banjaluke – rekao je Topić.

Dodao je da skupštinska većina i SNSD neće nasjedati na jučerašnje provokacije, podjele građana, niti će izvoditi građane na ulicu, te da je njihova primarna politika razvoj grada.

Izvor: RTRS/SRNA