Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je rekao da su odbornici i gradonačelnik Draško Stanivuković nakon jučerašnjeg zasjedanja obavješteni da će se kolegijum održati danas u deset časova u sali 33, u kojoj se inače održavaju sjednice Skupštine grada.

Kaže da ima i dostavnicu za kabinet gradonačelnika u kojoj se vidi potvrda Stanivukovićeve sekretarice da će prisustvovati na ovom sastanku.

– Sjednica kolegijuma nije održavana na uobičajenoj lokaciji jer je taj kabinet bio zauzet. U toj sali se sprovodio konkurs za izbor direktora Centra za obrazovanje odraslih i na taj način nismo bili u mogućnosti da koristimo taj prostor – objasnio je on.

Kaže da je moguće da “svi mi kasnimo na ugovorene sastanke, ali pristojeno je reći da se ne dolazi ili da se javi ako se kasni”.

– Svi konstantno koristimo mobilne telefone i nije nikakav problem javiti da kasnite. Saglasan sam da je budžet grada izuzetno važno pitanje, ali postoji neka mjera ljudskosti i dostojanstva. Žao mi je što danas nismo održali sjednicu kolegijuma, ali ja nemam modalitet da predstavnike političkih partija zaključam u neku salu, kako bi nekoga sačekali. Oni su izgubili strpljenje, napustili su salu i nismo imali potreban kvorum,  jer sam gradonačelnik nije prisustvovao. Njegovo prisustvo je bilo obavezno. On je predlagač tačke koja treba ići na vanredno zasjedanje Skupštine grada i on mora da prisustvuje sjednici kolegijuma, ali i Skupštine grada, dok se o istoj tački raspravlja – naveo je Ilić i objasnio da šef kluba odbornika SNSD Dragoslav Topić nije prisustvovao sjednici kolegijuma zato što je dobio temparaturu, ali njega je zamijenio odbornik Zoran Popović.

Ilić je najavio da je nova sjednica kolegijuma zakazana za sutra u deset časova.

Izvor:Srpskainfo