Odbornici Skupštine grada Prijedora danas su jednoglasno usvojili izvještaje o radu za prošlu godinu tri od četiri zdravstvene i socijalne ustanove i organizacije čiji je osnivač grad.
Jednoglasnu podršku odbornika dobili su Dom zdravlja, Centar za socijalni rad i Crveni krst, dok izvještaj o radu Gradske apoteke nije usvojen. Rad Gradske apoteke dobio je podršku pet odbornika, 15 ih je bilo suzdržano i niko protiv, ali diskusija o tom dokumentu nije bilo.

Izuzev Crvenog krsta, sve ove ustanove dobile su nove direktore polovinom marta.

Nisu usvojeni izvještaji o radu “Kozarskog vjesnika” i Sportske dvorane “Mladost”, koji su, takođe, dobili nove direktore početkom ovog i polovinom prošlog mjeseca, ali je o ovim izvještajima, za razliku od Gradske apoteke, bilo rasprave gdje su prethodnim rukovodstvima upućene zamjerke na rad.

Vršilac dužnosti direktora “Kozarskog vjesnika” Nikola Motl rekao je da je potrebno smanjiti finansiranje koje ova kuća dobija od grada, budući da je lokalni budžet u teškoj situaciji, a da treba povećati prihode od marketinga koristeći prednost činjenice da ovaj medij ima televiziju i radio, novine i portal.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović izjavio je da 30 do 40 odsto stanovništva područja koje pokriva “Kozarski vjesnik” ne zna ćirilicu, te da će insistirati na obavezi javnog medija da poštuje drugo pismo.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto nije podržao izvještaj o radu Centra za prikazivanje filmova Prijedor, Duratović je rekao da je to njegov stav i da nije korektno da ga to pitaju.

Odbornik SDS-a Biljana Knežević podsjetila je na to da zakon ne poznaje političke smjene i da će sud o tome dati mišljenje.

U današnjem nastavku šeste redovne sjednice Skupštine grada Prijedora na dnevnom redu bili su izvještaji i informacije 11 javnih ustanova i organizacija.

Izvor: Agencije