Priča oko novog trenera Rudar Prijedora brzo je pala u dugi plan. jer su se “žuto-plavi” brzo vratili na pobjednički kolosjek. Ubjedljiv trijumf protiv Brčaka (6:1). te vrijedna gostujuća pobjeda u Prnjavoru (0:1), dali su ‘Vjetra u leđa’ Upravi da ne žutri i ne lomi ništa preko koljena.

Baš tako. Svjesni smo da tražimo trenera, koji će voditi Rudar u Premijer ligi. i ne želimo rješenja koja će nam zadavati glavobolju – istakao je Darko Milunović predsjednik prvoligaša iz grada na Sani.

Kako sam kaže žurba nije dobar saveznik.

Ali bi volio da trener koji će voditi ekipu u Premijer ligi BiH bude uz tim čitav maj. u junu odradi prelazni rok. pa pripreme i tako dočekamo Prvenstvo. Dakle. idealno bi bilo prelomiti u narednih pet dana – nastavio je Milunović.

A na pitanje da li se nazire kandidat uslijedio je odgovor

Bez podcjenjivanja bilo koga. u našoj regiji (Banjaluka. Prijedor) niko kvalitetom ne odskače od Marka Tešiča. koji je dugo sa ekipom, jednostavno dobro radi posao.

Po odgovoru bi se moglo naslutiti da će novi kouč biti neki stranac, pod navodnim znacima.

Nažalost, desilo se kako se desilo. I nisam cijelom pričom baš zadovoljan, iako nam svi kažu daje ta priča gotova. Mi smo zimus pravili ekipu da 1. maja bježimo konkurentima 15 bodova, a ne da gledamo njihove rezultate, i radujeme se porazima istih. U 11 utakmica smo “prosuli” 12 bodova, što je previše za ozbiljnu priču koju želimo u Prijedoru.

Pored trenera, obaveza je još puno.

Da gledamo igrački kadar, tražimo, pratimo, jer svjesni smo da bez nekoliko pravih pojačanja nemamo šta da tražimo u eliti. Pripreme će biti isto tako važan segment i već sada smo u završnoj fazi pregovora. Opcija broj jedan jeste Zlatibor i hotel “Palisad” – zaključio je Darko Milunović, prvi čovjek Rudar Prijedora.

Nama ostaje da sačekamo tih 4-5 dana, i da predstavimo novog trenera koji će zaploviti sa Rudarom u Premijer ligu BiH. Tamo ga čeka nemirno more, ali pravi kormilari uvijek dođu do mirne ruke…

Izvor: pravdabl