Ko su Zoran i Goran i zbog čega voze bagere Civilne zaštite, danas nema odgovora iz Gradske uprave. Mašine namjenjene isključivo za rad Civilne zaštite, zloupotrebljene su kao inventar za Stanivukovićeva obećanja.

Ni na pitanje na osnovu čega je gradonačelnik izdao naredbu o upotrebi bagera, iz gradske uprave nisu odgovorili, stigla je samo potvrda da bageri pripadaju Civilnoj zaštiti grada. Gradonačelnik danas ima prečeg posla, slavi rođendan. Iz Policijske uprave Banjaluka za ATV su potvrdili da su protiv Stanivukovića podnesene tri krivične prijave. Okupljanje ispred objekta Kajak prijavljeno je policiji, a na licu mjesta izvršen je uviđaj.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”, “Neovlašteno fotografisanje” i “Ugrožavanje sigurnosti”. Rad po navedenom predmetu je u toku – kazali su iz PU Banjaluka.

Teatralno postavljena traka na objekat, uklonjena je danas. Advokat Miloš Stevanović poručuje da je zabrinjavajuća aktivnost gradonačelnika protiv porodice Radišić.

– Ne može se neko snimati dronovima sve vrijeme, ne može se stalno pozivati na ugrožavanje porodice Radišić. Ipak je ovo pravna država, ubjeđeni smo da će i sud i tužilaštvo imati razumjevanja za takve aktivnosti – rekao je Miloš Stevanović, advokat porodice Radišić.

Gradska uprava je ranije donijela rješenje o rušenju Kajaka, a Ministarstvo ga poništilo zbog preskakanja procedure. Sve je vraćeno na odlučivanje prvostepenom organu.

Izvor: ATV