Hrvatska policija kaznila je 38-godišnjeg državljanina BiH koji je 3. jula divljao auto-putem Zagreb-Lipovac i tok prilikom izazvao udes.

On je automobilom marke Mercedes, njemačkih registarskih oznaka vozio lijevom trakom, iako je desna bila slobodna i tom prilikom sirenom požurivao vozilo ispred sebe, za koje će se kasnije ispostaviti da je presretač.

Nakon što je pretekao službeno vozilo izmjereno je da se kretao brzinom od čak 250 kilometara na čas, pa su policijski službenici koji su bili u vozilu svjetlosnim i zvučnim signalima upozorili vozača da se zaustavi.

– Umjesto da se zaustavi vozač je naglo povećao brzinu, pa je zbog nedozvoljene brzine i nepropisnog kretanja prilikom prelaska u traku za isključenje sa puta izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bakniku – piše u saopštenju policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

U saobraćajnoj nesreći osim vozača povrijeđeno je i maljoletno dijete. Zbog pukotina koje su zbog posljedice udara otpali sa automobila oštećeno je i vozilo presretača.

Vozaču je nakon incidenta zbog nepoštovanja saobraćajnih pravila izrečena novčana kazna od 15.000 kuna (oko 2.000 evra) i izrečena mu je zabrana upravljanja vozilom na teritoriji Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

(Telegraf)