Srednjoškolac Andrej Zoćević (16) iz Čačka svoje slobodno vrijeme provodi uveseljavajući sugrađane. Sa violinom na ramenu izmamljuje i osmijehe i suze uz zvuke serenade i sve to zarad – lijepog gesta

Bilo mi je lijepo, predivno! Svira dečko odlično, ovako se nekad moj muž udvarao, pjevao je pjesme razne i mene je to privlačilo – priseća se Dragica Žunjić iz Čačka slušajući Andrejevu muziku.

– Mene ostali zovnu, kažu da im odsviram nešto, na primjer, za rođendan ili druge posebne prilike. Dođem, oni izađu, ja im lijepo odsviram serenadu – kaže mladić za Prvu, prenosi Blic.

Muzika je njegova najveća ljubav od malih nogu, pa sada kao učenik srednje muzičke škole vježba i po nekoliko sati dnevno. Odlučio je da svoj talenat podijeli sa drugima i to potpuno besplatno.

– Ja ne naplaćujem to uopšte, samo ako dobijem bakšiš – to uvijek dobro dođe. Ali dolazak uopšte ne naplaćujem, to je više kao neki lijep gest – kaže Andrej.

Punu podršku pružaju mu i prijatelji, koji obožavaju da slušaju kako Andrej izvodi njihove omiljene pjesme.

– Voli da obraduje svoje drugare i mi obožavamo kada ga čujemo – kaže Andrejeva drugarica Dunja Srdanović.

Najveća nagrada, umjesto novca, za ovog mladića su osmijesi na licu ljudi i emocije koje probudi svojom violinom, te na taj način zauvijek ostaje dio njihovih najljepših uspomena.

Izvor: Prva/Srpskainfo