Zahtjev Bakira Izetbegovića visokom predstavniku, odlazećem Incku, da nametne zakon o zabrani negiranja genocida je samo nastavak kukavičke taktike, koju je njegov otac vodio tokom rata devedesetih, kad je bio na čelu terorističke, takozvane, armije BiH, izjavio je Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske.

Vidović ističe da je svjesno organizovanje stradanja svog naroda, samo radi intervencije međunarodne zajednice, amanet koji će porodica Izetbegović ostaviti svom narodu.

“Srebrenica, Markale i slična dešavanja su rađena po istom planu, sa istim ciljem, satanizacije Srba i poziva na intervenciju međunarodne zajednice, kako bi se prikrio svaki trag učešća u tim djelima. Vjerovatno se Bakir kao i mnogi plaši istine. Sada kada je sve više i više dokaza šta je Srebrenica zapravo bila oni pokušavaju na sve načine iskontrolisati da njihova laž bude razotkrivena”, rekao je Vidović.

Vidović je pozvao Bakira Izetbegovića i SDA, koji, kako smatra, i dalje žive u ratnom stanju, da obiđu srpske žrtve u Bratuncu, da im se poklone i zatraže oprost.

“Možda će im se probuditi ljudskost pa da uvide šta je stvarno stradanje naroda, a ne da kroz svoju mitologiju traže opravdanja”, rekao je Vidović.

Izvor: Banjaluka.net