Oko dva sata iza ponoći, prošlog vikenda, djevojka je pijana, sa još dvoje ljudi sjela za volan. Alkotest je pokazao 2,11 promila. Morala je na triježnjenje u policijsku stanicu. I sve bi se završilo na tome, da sa njom u automobilu nije bio Stefan Blagić, banjalučki aktivista.

On je, kažu očevici, od policije tražio da se pijana djevojka, odmah pusti. Nisu, pa je Blagić pred stanicu došao ponovo – devet sati poslije. I tražio broj telefona teslićkog komandira. Razloge nije naveo.

“Nakon sto mu je saopšteno da se privatni brojevi ne mogu davati strankama, isti je zatražio da se lice koje je u jutarnjim časovima sitog dana lišeno slobode odmah pusti jer je potrebno da ide sa njim u Banjaluku. Tom licu je predočeno da će lice biti otpušteno kada se za to steknu zakonski uslovi nakon to je lice napomenulo da će ono u skladu sa tim podnijeti prijavu da je prethodne noći maltretirano”, rekao je Slaviša Vuković, zamjenik komandira Policijske stanice Teslić.

Iz policije je Blagić otišao u teslićki dom zdravlja. I tamo dobio ljekarski nalaz. U njemu piše da ga je policija povrijedila prilikom pokušaja hapšenja. Pregledao ga je doktor Siniša Kitić, inače odbornik SDS-a u lokalnom parlamentu. Od lijekova je Blagić dobio pantenol kremu. Ljekarski nalaz  je objavio na svom Fejsbuk profilu. Kao i svoju verziju priče.

“Nakon što me lišio slobode, zatvorio je vrata automobila i ostavio me unutra nekoliko minuta. E sad ide još nevjerovatniji dio – nakon manje od pet minuta, isti policijski službenik ponovo otvara vrata automobila, govori mi da izađem iz auta i skida mi lisice”, rekao je Stefan Blagić.

Očevidac kaže da Blagić fantazira. Pred kameru ne želi, ali je sve ispričao policiji.

Kako ATV nezvanično saznaje, pijana je sa 2,11 promila alkohola u krvi vozila Milana Lazić iz Teslića. Alkotestirana je u mjestu Barić, na magistralnom putu Doboj-Banjaluka. Upravo taj putni pravac, dionica Teslić-Klupe, mapiran je kao jedan od najugroženijih na putevima Srpske. Prije samo nekoliko dana, na tom putu, poginuo je 15-godišnji dječak kojeg je udario vozač sa 0,85 promila alkohola u krvi.

Izvor: ATV