Fudbalski rat između Pari Sen Žermena i Barselone je počeo! Iako je svima jasno da Lionel Mesi više neće igrati za “katalonski klub”, što je i sam poručio na konferenciji u nedelju, grupa advokata je u ime prijatelja i partnera Barse krenula u misiju sprečavanja da Argentinac stigne u Pariz!

Naime, advokat Huan Branko je na svom Tviteru okačio dokument na kom se jasno vidi da će iz Barselone pokušati da spriječe Mesijev transfer u PSŽ, a kao glavni razlog navode još gore finansijske probleme Svetaca.

– U ime partnera Barselone, moja firma je pripremila žalbu Evropskoj komisiji i zahtjeva privremenu suspenziju pred građanskim i upravnim sudovima u Francuskoj kako bi se spriječilo da PSŽ potpiše Mesija – poručio je advokat.

Navodi se da su odnosi PSŽ-a u smislu finansijskog fer-pleja još gori od onih koji su u Barseloni, uz napomenu da “katalonski klub” nije dobio dozvolu od La Lige čak ni u trenutku kada je Mesi pristao na smanjenje plate za 50 odsto.

Argentinac je u nedjelju objasnio i šta se sve događalo sa potpisom novog ugovora.

– Došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam htio da ostanem i to sam javno rekao, sada sam hteo da ostanem, ali nije moguće… Klub je u velikim dugovima i moj ostanak samo bi dodatno zakomplikovao situaciju. Sada moram da razmišljam i o sebi i svojoj budućnosti. Uradio sam sve da bih ostao, ali nije bilo moguće.

(Telegraf)