U Prijedoru su počeli radovi na rekonstrukciji Ulice majora Milana Tepića čija je vrijednost oko 800.000 KM i biće finansirani iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je , nakon obilaska gradilišta, novinarima izjavio da je ovo bila jedna od najlošijih ulica u samom centru grada te da je sa ovim aktivnostima počelo ispunjenje jednog od njegovih predizbornih obećanja.
” Mi smo ovaj problem prepoznali i ranije , a evo sada počinje i realizacija ranije datih obećanja uz napomenu da je jako bitno da se radi totalna rekonstrukcija i da je vrijednost radova oko 800 000 KM koje će Grad Prijedor finansirati iz svog budžeta” , naglasio je Pavlović.
On je izrazio zadovoljstvo što će tako konačno biti uređena ulica koja prolazi kraj Medicine rada i Pedijatrije.
” Tu su roditelji sa malom djecom imali teškoća, pogotovo u kišnim danima , da pristupe ambulanti i to je ono što nam je najviše smetalo i zato je ovo jedna od prvih velikih investicija u našem gradu”, rekao je Pavlović.

 

Direktor preduzeća ” Prijedorputevi” Radenko Crnogorac pojasnio je da je u pitanju kompletna rekonstrukcija toplovodne mreže, fekalne i oborinske kanalizacije, rasvjete i rekonstrukcija kolovoza i izgradnja pješačkih staza na strani do Pećanskog parka.
“Počeli smo sa izvođenjem radova na termotehničkim instalacijama budući da imamo kratak rok sa `Toplanom` jer slijedi početak grejne sezone i punjenje toplovodnog sistema mora biti završeno do kraja ovog mjeseca”, naglasio je Crnogorac.
On je stanovnike grada koje funkcioniše preko ove gradske saobraćajnice zamolio za strpljenje i razmijevanje ukoliko dođe i do totalne obustave saobraćaja u ovom dijelu gradu jer će tako , kao je naglasio, radove brže privesti kraju na obostrano zadovoljstvo.
Širina saobraćajnice će ostati po četiri metra u obe saobraćajne trake u dužini oko 300 metara, a rok za završetak svih navedenih radova je 90 dana.

Izvor: prijedorgrad