Tema sastanka je bio rad ovih poslovnih subjekata u uslovima još uvijek prisutne pandemije virusa korona odnosno upućivanje apela ugostiteljima za aktivnije poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera zbog povećanog broja zaraženih lica i na području grada Prijedora.
“Okupili smo prijedorske ugostitelje da razgovaramo sa njima oko pandemije virusa korona koja je još uvijek prisutna ovdje i s obzirom da se povećava broj oboljelih kako u gradu Prijedoru tako i u čitavoj Republici Srpskoj da oni preduzmu mjere kako bi se naši građani zaštitili da se poštuju preporuke Instituta za javno zdravstvo .Današnjim razgovorom smo se usaglasili i donijeli zajedničku odluku da se sve mjere poštuju za dobrobit svih naših građana”, izjavio je gradonačelnik Prijedora nakon sastanka.

Sastanku su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević i šef Odsjeka za inspekcijske poslove Aleksandar Bradić.
“Cilj ovog okupljanja bio je i da se još jednom potvrdi dobra interakcija Gradske uprave sa njima u cilju dobrih odnosa i poštovanja postojećih mjera, a na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja i Republičkog inspektorata koji su najavili pojačane kontrole u ugostiteljskim objektima”, naglasio je Bradić.
Ovo nije bio prvi, već jedan u nizu sastanaka gradonačelnika i njegovih saradnika koji su organizovani sa privrednicima, ugostiteljima, trgovcima i zanatlijama u cilju efikasnijeg pridržavanja epidemioloških mjera i zaštite zdravlja svih građana našeg grada.

Izvor: prijedorgrad