Svi ugostiteljski objekti na području Prijedora mogu raditi u neograničenom radnom vremenu 31. decembra, te 1, 13. i 14. januara, saopšteno je iz Gradske uprave. Ugostiteljski objekti smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja u ove dane mogu izvoditi muzičke sadržaje, ali u granicama dozvoljene čujnosti, kako se ne bi ugrožavao javni red i mir.

Gradska uprava ranije je objavila i dva zaključka o radnom vremenu u vrijeme praznika po kojima je frizerskim i kozmetičkim salonima i cvjećarama u nedjelju, 31. decembra, dozvoljeno produženo radno vrijeme /od 7.00 do 18.00 časova/, kao i da je cvjećarama i prodavnicama pogrebne i pripadajuće opreme za vrijeme republičkih praznika dozvoljeno da rade od 8.00 do 13.00 časova.

Apoteke, benzinske stanice i prodavnice na benzinskim pumpama, subjekti koji proizvode i prodaju hljeb, pecivo, svježe tjestenine, konditorske proizvode i kolače, dragstori, trgovačke radnje u staničnim objektima i ugostiteljski objekti mogu za republičke praznike raditi redovno radno vrijeme.

Za sve ostale subjekte neradni dani su 1. i 9. januar, dok 2. januara od 8.00 do 13.00 časova mogu raditi pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Izvor: SRNA/kozarski