Nakon pet dana od zadnjeg hakerskog napada hakera 07. oktobra 2021. godine od 07.20 časova server Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je pod jakim napadima hakera koji još uvijek traju, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Iz UKC-a Srpske obavještavaju predstavnike medija i javnosti da do daljnjeg Služba za informisanje UKC-a Srpske ne prima mejlove, niti može odgovarati sa službene e-mail adrese info@kc-bl.com.

– Napadom su ponovo pogođene službene adrese elektronske pošte saradnika za informisanje, sekretarica generalnog direktora i nekih članova Uprave. Obavještavamo javnost da smo blokirani i tražimo razumijevanje, ne možemo odgovarati jer ne primamo ulazne poruke te sve upite možete slati na alternativnu adresu elektronske pošte ukcrsinfo@gmail.com. Ogorčeni smo i ovo smatramo atakom i na same pacijente i njihovo zdravlje, jer se često dešava da na navedene adrese stiže izuzetno važna dokumentacija koja se direktno tiče liječenja pacijenata kako u našoj ustanovi, tako i van nje – naglašavaju iz UKC-a Srpske.

Iz UKC-a Srpske napominju da je na napadnute adrese elektornske pošte juče stigla poruka vulgarnog sadražaja sa adrese: draskovivojnici@protonmail.com, a koju radnici UKC-a Republike Srpske najžešće osuđuju i doživljavaju kao još jedno poniženje.

Autor: RTRS