Nevena Todorović, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, upitala je tokom današnje sjednice Skupštine ko to sa sigurnošću može da tvrdi da kiseonik koji se koristi u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj nije ispravan.

“Dajte donesite neki dokument, nalaz određene laboratorije koja kaže da kiseonik nije ispravan. Kiseonik je ispravan. Kiseonik se koristi takav 30 godina i više, od kad su prvi repiratori stavljeni u upotrebu. Da li neko kao distributer ima određenu dozvole, dokumentaciju, kakve marže je plaćao, to se treba odvojiti od medicinskog aspekta priče”, kaže Todorovićeva.

“Mi kad pacijentu damo kiseonik i kad ga on udiše on se osjeća bolje. Da se osjeća gore, logično da mi bi kao zdravstveni radnici rekli: ‘ljudi nešto nije u redu'”, rekla je Todorovićeva.

Istakla je da ukoliko postoji bilo kakav problem sa bilo kakvom dozvolom ditributera ili proceduralnom greškom koja se ne tiče medicinskog dijela da to treba utvrditi.

“Nemojte da zastrašujemo narod”, jasna je bila Todorovićeva reagujući na izjave gradonačelnika Draška Stanivukovića oko kiseonika koji dobijaju pacijenti koji su oboljeli od virusa korona.

Todorovićeva, koja je i direktor Doma zdravlja Banjaluka, rekla je da se vodi konstantna hajka na zdravstvene radnike u Republici Srpskoj i stvara tenzija.

Snežana Kutlešić Stević, odbornik SNSD-a, u Skupštini grada Banjaluka je takođe upitala koja ovlaštena laboratorija je rekla da kiseonik nije ispravan.

“Doveli ste nas u problem da nema dovoljno kiseonika. Kada se pojavila korona, prvo pitanje mojih pacijenata je bilo kakve posljedice će imati ova bolest. Kasnije su pitali i šta mislim o vakcinaciji? Sada me pitaju šta mislim da li nas truju? Ja u sklopu svog rada svaki dan udišem kiseonik, koji dobijaju moji pacijenti i da nešto nije uredu osjetila bih posljedice”,  rekla je ona.

Izvor: ATV