U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom i pljuskovima, uz temperaturu vazduha od 15 do 21 stepen Celzijusov.

Jutro će biti oblačno sa kišom i pljuskovima u većini predjela, a na jugu će biti uslova za grmljavinu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se oblačno vrijeme, mjestimično sa lokalnom kišom i pljuskovima, koji će postepeno jenjavati, dok se u poslije podnevnim časovima očekuje promjenljivo do pretežno oblačno uz raslojavanje oblačnosti i kraće sunčane periode.

Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 13, a na planinama od tri stepena Celzijusova.

Duvaće vjetar umjerene jačine, uz povremene jake udare, južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica tri, Rudo i Višegrad osam, Čemerno i Foča 10, Drvar 11, Kalinovik, Srbac i Sanski Most 13, Gacko, Nevesinje i Livno 14, Šipovo i Sokolac 15, Banjaluka, Bijeljina i Bugojno 16, Bileća, Grude, Jajce, Sarajevo i Zenica 17, Doboj, Mostar i Neum 18, Zvornik, Trebinje, Bihać, Gradačac i Tuzla 19 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo