Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 891 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 391 osobe.

Prema mjestu prebivališta, 118 osoba je iz Banjaluke, 36 iz Bijeljine, 21 iz Gradiške, 20 iz Prijedora, 18 iz Laktaša, po 17 iz Sokoca i Ugljevika, 15 iz Ribnika, 14 iz Doboja i Pala, 13 iz Prnjavor, 12 iz Istočnog Novog Sarajeva, po osam iz Dervente i Modriče, po sedam iz Bileće, Zvornika i Foče, po šest iz Mrkonjić Grada i Čelinca, pet iz Trebinja, četiri iz Višegrada, po tri iz Lopara, Milića i Šekovića, po dvije iz Istočnog Starog Grada i Srebrenice i po jedna iz Kotor Varoša, Nevesinja, Rudog, Trnova i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Srebrenice i Teslića i po jedna iz Kozarske Dubice, Bijeljine, Vukosavlja, Doboja, Šamca, Banjaluke, Ljubinja i Istočnog Novog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 84.111 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 4.804 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 343.743 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 632, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 223, a u ostalim bolnicama 409. Na respiratoru je 57 osoba, 30 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 27 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6.497 osoba.

Autor: RTRS