Nakon pisanja ATV-a, policijski inspektori istražuju zapošljavanje dvije sekretarice u Kabinet Draška Stanivukovića, koje su na konkurs priložile falsifikovane dokumente koje je potpisao šef PDP-a Branislav Borenović.

ATV-u je u Policijskoj upravi Banjaluka potvrđeno da su inspektori u dva navrata iz Gradske uprave u dva navrata izuzimali dokumentaciju u vezi sa pomenutim zapošljavanjem, a provjere se vrše pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

ATV je još krajem avgusta objavila vijest da je Borenović potpisao potvrde o radnom stažu sa lažnim podacima Nikoliji Mušić i Milici Stojisavljević koje su u Kabinet gradonačelnika došle iz stranačkih prostorija čim je Stanivuković preuzeo mandat, a nakon čega je za njihova radna mjesta raspisan konkurs.

U potvrdi koju je potpisao Borenović pisalo je da ukupno radno iskustvo na poslovima u struci sa visokom stručnom spremom kod poslodavca u tom trenutku iznosi jednu godinu i dva mjeseca. Podaci iz Poreske uprave su govorili drugačije. Mušićeva i Stojisavljevićeva jesu radile u PDP-u, ali sa prijavom na pola radnog vremena i sa srednjom stručnom spremom. Uslove konkursa u Gradskoj upravi, očigledno, nisu ispunile, ali su posao dobile. Na adresu Komisije za žalbe je stigla žalba na izbor Mušićeve i Stojisavljevićeve.

Dok je tokom kampanje Stanivuković obećavao transparentno zapošljavanje i po zakonu, ovaj slučaj ipak, nije nikada htio da komentariše.

Mušićeva i Stojisavljevićeva su dobre poznanice Draška Stanivukovića, a iz PDP-a nikada nije objašnjeno da li je Borenović znao šta potpisuje.

Izvor: ATV