Prijedorski OFK Berek osnovan je davne 1975. godine. Imali su prekid u radu tokom rata, a klub je obnovljen 2007. godine. Tada su dobili dresove u kojima su igrali sve do danas.

od sada će se za nove uspjehe boriti u novima garniturama dresova, koje im je obezbijedila kompanija Mozzart. U ovom klubu ne kriju sreću što su nakon toliko vremena dobili vrijednu sportsku opremu.

– Kada smo vidjeli koliko kompanija Mozzart ulaže u razvoj sporta, i mi smo im se obratili za donaciju. Zaista smo bili oduševljeni brzinom njihovog pozitivnog odgovora, a još više smo se obradovali kada su nam dresovi stigli. Reakcije momaka i nas u rukovodstvu kluba zaista su pozitivne jer su obje garniture prelijepe i kvalitetne, a ta oprema nije jeftina, pa nam je ovo značajna pomoć – kaže Dino Zečić, član uprave OFK Berek, Prijedor.

Ovaj klub trenutno je prvi na tabeli u Četvrtoj područnoj ligi Prijedor. Ambicija im je da iduće sezone pređu u viši rang, odnosno Treću regionalnu ligu. Za sada imaju samo seniorsku selekciju, a želja im je da u narednom periodu formiraju podmladak i vrate nekadašnji sjaj klubu. Posebno pamte 1985. godinu, kada su igrali šesnaestinu finala Kupa Jugoslavije, što je bio veliki uspjeh za jedan mali klub.

FOTO: MOZZART
FOTO: MOZZART

OFK Berek svake godine dobija simboličnu finansijsku podršku Grada Prijedor, koja im je dovoljna za troškove putovanja i naknade sudijama. Opremu nabavljaju uglavnom uz pomoć prijatelja kluba iz dijaspore, od kojih su neki ranije igrali za ovaj klub, a sada im je donacija stigla iz kompanije Mozzart.

– Donacija opreme ovom klubu dio je naše tradicionalne akcije „Novi dresovi za nove šampione“. Njome želimo da pružimo podršku što većem broju nižerangiranih klubova, a kako bi u narednom periodu zaigrali u što višem rangu i iznjedrili neke nove šampione – kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

U okviru ove društveno odgovorne akcije nova oprema stigla je na adrese brojnih klubova, koji se bave raznim sportovima, širom BIH, a iz Mozzarta najavljaju da će i u narednom periodu nastaviti ovu plemenitu misiju.

Izvor: Srpskainfo