Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon okončane istrage, podiglo je optužnicu protiv Ristić Nikoline, Kitić Sretka, Gotovac Milorada, Danilović Srđana i Jovetić Darke, zbog krivičnog djela sprečavanje održavanja izbora i glasanja.

Optužnica je podignuta i protiv Gotovac Milorada, Lazić Čede, Danilović Srđana, Seferović Alena i Ignjić Bože, zbog krivičnog djela izborna prevara i Đukić Save zbog pokušaja krivičnog djela izborna prevara.

– Optuženi se terete da su u postupku provođenja referenduma za opoziv načelnika opštine Teslić, dana 03.03.2019.godine u Tesliću,  u više izbornih jedinica prekršili odredbe Izbornog zakona BiH, tako što su na protivpravan način spriječili objavljivanje rezultata glasanja i falsifikovali rezultate glasanja, čime su počinili krivična djela sprečavanje održavanja izbora i glasanja i izborna prevara. Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Tesliću – saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Podsjećamo, pomenuti referndum o opozivu aktuelnog načelnika Teslića, Milana Miličevića, nije uspio jer je većina građana glasala protiv.

Izvor: Srpskainfo