Preduzeće “Drvo Eksport doo Teslić” podnijelo je krivične prijave nadležnoj policijskoj upravi i javnom tužilaštvu protiv nekolicine pojedinaca koji već danima nezakonito blokiraju prolaz javnim putem.

Kako navode, poštovali su sve korake zakonske procedure te naloge nadležnih organa.

– Nijednom pojedincu niti grupi ne osporavamo pravo da pokušaju na zakonit način pravnim putem zaustaviti neku našu aktivnost ukoliko smatraju da nešto radimo mimo zakona. Takođe, ne osporavamo ni pojedinim medijima pravo da nastave negativnu kampanju i pričaju priče o “ugrožavanju životne sredine” iako za to niti imaju kompetencije niti ijedan stručni dokument to potvrđuje. Ipak, ne možemo dopustiti da grupica ljudi uzme zakon i silu u svoje ruke i već preko dvadeset dana blokira javni put. To je već samovlašće i preuzimanje ingerencija od države nad represivnim aparatom i mjerama. Ponavljamo, svaki nalog organa ćemo poštovati, ali samovlašće pojedinaca nećemo – navodi se.

Iz pomenutog preduzeća apeluju na državne organe da reaguju i odblokiraju javni put.

U suprotnom, će, kako kažu, poslati poruku da su samovlašće i blokade puteva legitimne metode postupanja kad nekome nešto nije po volji.

– Takođe, svim “zabrinutim ekolozima” koji paušalno pričaju o “ugrožavanju potoka”, iako će njegova regulacija tek biti određena glavnim projektom na koji saglasnost trebaju dati Vode Srpske, dostavljamo slike da vide kako taj potok izgleda prije dolaska naše firme u Bistricu. Slika govori više od hiljadu riječi i u ovom slučaju jasno potvrđuje da se ne radi ni o ekologiji ni o interesu sela, nego o politički i reketaški motivisanoj kampanji protiv našeg preduzeća – navode oni.

Izvor: ATV