Mađarski mediji objavili su snimak u kojem se vidi trenutak kada vozilo, kojim je upravljao srpski državljanin, gubi kontrolu i udara u kuću.

U stravičnoj nesreći, koja se dogodila 13. decembra, život je izgubilo sedam osoba, među kojima i jedan državljanin Srbije, dok je drugi priveden zbog sumnje da je krijumčario migrante i određen mu je pritvor do mjesec dana.

“Jedan od stradalih u nesreći bio je državljanin Srbije. Dvojica srpskih državljana se sumnjiče da su pokupili migrante i krenuli ka Segedinu. Prema podacima kojima raspolažemo, vozilom je upravljao državljanin Srbije i on je stradao na licu mjesta. U nesreći je poginulo i šestoro migranata, a još troje je povrijeđeno. Kolege su privele drugog državljanina Srbije”, saopštili su iz policije, prenosi “Telegraf.rs“.

Policija je ranije saopštila da se nesreća dogodila oko 23.40, kada je vozač automobila sa registarskim tablicama Srbije, odbio da se zaustavi na kontroli u mjestu Morahalom blizu srpsko-mađarske granice.

Vozač je pokušao da pobjegne vozeći velikom brzinom, te je udario u kuću i prevrnuo se, što se i može vidjeti na snimcima sigurnosnih kamera koje su mađarski mediji objavili.

Žena u čiju kuću je automobil udario je i dalje u šoku zbog svega. Njena kćerka je rekla da je nakon velikog praska čula vriske preživjelih.

“I dalje smo potreseni”, rekla je kratko kćerka za medije.

Drugom državljaninu Srbije sud je juče odredio pritvor od mjesec dana. On se tereti za krivično djelo trgovina ljudima.

Srbin se žalio na odluku suda. Podsjetimo, u Mađarskoj je za trgovinu ljudima zaprijećena kazna zatvora od jedne do pet godina u standardnom slučaju i od pet do petnaest godina u kvalifikovanom slučaju. Organizator ili izvršilac krivičnog djela može biti osuđen na kaznu zatvora od deset do dvadeset godina, navodi se u saopštenju mađarske policija objavljenom na sajtu.

Izvor: Telegraf.rs/ATV