Velika nedeljna astro prognoza je stigla. Pogledajte šta je to što treba da uradite do kraja stare godine kako biste u što boljem raspoloženju ušli u Novu 2022. godinu.

OVAN

Hrana

Neka ovo bude poslednja nedelja loših navika – ne samo po pitanju ishrane. Zaista biste mogli da u narednu godinu uđete sa novim odlukama. Da možete – možete, a da li hoćete – e to već ne znam. I da – nabavite neki dobar recept za postnovogodišnji mamurluk – trebaće vam.

Ljubav

Vi ste ok, dobro raspoloženi i pored umora koji je prisutan zbog povećanog obima obaveza. Da, svi su se setili da vas cimaju u poslednjoj ovogodišnjoj radnoj nedelji. Partner „šalta“ sa raspoloženjima, u jednom trenutku vam donosi osmeh na lice, u drugom trenutku vas taaaaako smara nekim pričama koje ponavlja po stoti put. Ali, sve u svemu – gurate zajedno dalje, snalazite se i prilagođavate jedno drugom. Slobodni – ta retro Venera vam je ili vratila prošlost ili se vi u mislima istoj vraćate. A itekako je moguć i kontakt ili susret u ovoj nedelji. Da može biti i nešto novo – može, da se zabavite, provedete, flertujete.

Posao

Ovo će da vam bude baš baš radna nedelja. Koliko ćete vi srećni zbog toga da budete to baš i ne znam, ali do poslednjeg radnog dana ćete junački da rmbate. Mnogo toga će se vrteti oko završavanja obaveza, oko privođenja kraju nekih projekata, oko sređivanja papirologije – prošlost i nedovršeno će imati primat u poslovnom segmentu. Može tu da se provuče i dogovor ili potpisivanje nečega na šta dugo čekate. I to neće biti ni malo loše po vas. A biće i više novca….nećemo o troškovima, smorićete se skroz.

Zdravlje

Nije vam potrebno da se naspavate da biste se odmorili – potrebno vam je da uživate i opustite se.

BIK

Hrana

Bilo bi dobro po vas da izbegavate teška jela, da ne pretovarujete stomak I naravno – da se klonite veće količine alkohola. Da, znam da ide proslava nove godine – ja samo kažem šta bi bilo DOBRO, a na vama je da uradite šta želite.

Ljubav

Sa partnerom ćete imati dobru komunikaciju i pored toga što su vam trenutno interesovanja i energije različiti, i pored toga što oboje imate obaveze koje vam ne daju da baš puno vremena provodite zajedno. No, važno je da možete da se dogovorite oko svega. U odnosima u kojima je eventualno postojao neki problem u prethodnih godinu ili godinu i po dana – doći će do razgovora o tim situacijama. Ne znam da li se može rešiti ali ćete svakako pokušati. Slobodni Bikovi – ako ima još koji bivši ili stari poznanik da vam se nije javio, ne brinite – to će svakako uraditi u ovoj nedelji. A i vi malo gledate unazad, priznajte.

Posao

Poslovno ste prilično dobro. Ok, ima tu kojekakvih dešavanja i nerviranja – naročito u prvom delu nedelje, ima gužve i prevelike količine obaveza – ali sve vi to nekako završite, rešite, pomirite, sredite. A ostaje vam i dovoljno prostora da sredite zaostalu papirologiju, podsetite neke dužnike da bi trebali da se udostoje i vrate vam vaše pare, a usput napravite i po koji dogovor (a možda i potpišete neku saradnju ili ugovor o radu). Vredni ste, ali to šefovi ne cene dovoljno – više vi finansijski zaslužujete.

Zdravlje

Prva polovina nedelje donosi osetljivost, a kod starijih – aktivira hronične tegobe.

BLIZANCI

Hrana

Sve biste da probate. Ni sami ne znate šta vas je uhvatilo ovih dana – možda pretpraznično raspoloženje pa su svi apetiti otvoreni? Vodite više računa o kvalitetu namirnica, a posebnu pažnju obratite na alkohol – neće vam baš prijati ako preterate….

Ljubav

Ne znam šta bih vam rekla – partnerski odnosi su trenutno prikazani neutralno – gurate zajednički tu neku vašu svakodnevicu – malo se razumete, malo gledate svoja posla i obaveze, malo vam je dobro kada ste zajedno a malo i po koja raspravica izađe na dnevni red. Sve u svemu – ništa spektakularno, ni u pozitivnom ni u negativnom pravcu. Slobodni Blizanci – kontakt Merkura koji vlada vašim znakom sa retrogradnom Venerom itekako može da označi da vas u ovoj nedelji prošlost čeka iza ćoška….ili vi možda čekate nju? No, ne znači da su za vas noviteti zatvoreni – i čak mogu biti zanimljivi.

Posao

Možda ste ovih dana u prilično ozbiljnim obavezama ili u kontaktu sa značajnim ljudima, firmama. Možda se vrte i ozbiljnije priče. Možda ste na korak do nečeg što ste odavno jurili ili se dugo trudili oko toga. Baš iz svih ovih razloga – možete biti nešto oprezniji u ovoj nedelji, vrlo pažljivo praviti dogovore, posvećivati posebnu pažnju obavezama koje imate. Vrlo je moguće da vam se otvore i poslovne prilike koje niste očekivali. Nije loš period za zaradu, ali ipak će troškovi biti veći nego što ste računali.

Zdravlje

Korektna zdravstvena situacija. Kod starijih se mogu aktivirati hronične tegobe.

RAK

Hrana

Vama bi sada prijala svedena ishrana, ali je malo verovatno da ćete baš tako funkcionisati. Jer, praznici nam stižu – a gde su praznici, čak i da niste u ovom periodu nešto ješni – povuče vas atmosfera. Opustite se, ali ne preterujte.

Ljubav

Mlad Mesec u partnerskom polju kojeg imamo na kraju ove nedelje – uvodi Rakove u novu emotivno – partnersku fazu. A kakva je ta faza….pa – iskreno, kako kome. U postojećim emotivnim relacijama i u ovoj nedelji ali i u periodu na dalje rešavaće se ono što se nije rešavalo ranije, pričaće se o onom o čemu se ćutalo – nije ovo baš posebno prijatan proces ali sređivanje nikada nije lagano. Ono što valja, naravno da će „proći“ dalje, ono što ne valja – u narednih šest meseci prestaće da postoji. Kod slobodnih ta nova faza isto vraća u prošlost, ali donosi i nove, neobične odnose, malo ludila, mnogo strasti.

Posao

Naravno da će se ovaj mlad Mesec odraziti i na poslovne teme, preispitati postojeće saradnje, ali doneti i nove klijente, poslovne partnere i saradnike. Svi sa kojima radite u ovoj sedmici biće zahtevni, tražiće od vas mnogo, tražiće odgovornost i kvalitet, ali i brzinu. Mogu vam se otvoriti teme vezane i za inostranstvo, za državne i javne institucije, ali i planovi koje ćete početi vrlo ozbiljno da razrađujete, pripremajući se da menjate nešto. Neki novci vam dolaze u ovoj nedelji, ali vam ne daju sigurnost i mir.

Zdravlje

Prijalo bi vam da budete aktivniji, pozitivno bi uticalo na vaše raspoloženje.

LAV

Hrana

Ništa vam ne prija posebno u ovim danima. Ili ste upali u neku jednoličnost po pitanju ishrane ili je vaše raspoloženje takvo da vam ni omiljene namirnice I jela nemaju ukus i slast. Čak ni praznična atmosfera neće naročito uticati na vas, bar ne na apetit.

Ljubav

Kod slobodnih Lavova biće mesta i prostora za zabavu i smeh. Da li će biti i ljubavi i novih ljubavnih početaka – ne znam. Da vas nešto može povući, može. Ali da li će od toga biti bilo šta posebno i konkretno – pitanje je. Druga je situacija kod vas kada je prošlost u pitanju – tu se ona mota, vri ispod površine, povlači vas za rukav. Da li joj treba dati šansu ili ne – to je već na vama da odlučite. Kod zauzetih onako, previranja. Non stop iskopavate neke teme od pre Hrista i bavite se njima sa partnerom. Ok, nešto od ovoga i možete rešiti ali za vas bi bilo bolje da ne pričate mnogo, već samo da uživate.

Posao

Poslovne teme vas opterećuju, kao i ljudi sa kojima radite, sarađujete. Vaša prirodna veselost i harizma su ipak ovih dana pojačani pa ćete sebe stalno dizati i pronalaziti načine da unesete sebi optimizam i polet koji će vas „nositi“. A obaveza – koliko nećeš. I to onih najsporijih, najdosadnijih. Doduše, doći će do vas neke informacije u prvom delu nedelje koje će vas odobrovoljiti – one mogu biti vezane za finansije, za neki dogovor ili za kontakt sa osobom sa kojom ste ranije jako lepo sarađivali.

Zdravlje

Stelijum planeta u vašem polju zdravlja i bolesti traže od vas da sebi posvetite više pažnje.

DEVICA

Hrana

Ishrana vam je čas jednolična, čas krenete da eksperimentišete sa novim ukusima, začinima, jelima. Kao da u ovom periodu lutate, nikako ne možete da pronađete neki režim ishrane koji bi vam zaista odgovarao. Samo nemojte da preterujete – ni u teškoj hrani, ali ni u alkoholu.

Ljubav

Mnogo toga je na vašoj strani, pa čak i da se situacija sa voljenom osobom ne odvija onako kako biste vi priželjkivali – postoji šansa da stvari usmerite u pravcu mira, stabilnosti, dobre energije. Planeta Jupiter ulazi u partnersko polje – pred vama je duži period zaista velikih promena u odnosima – za neke od vas će one biti izuzetno podsticajne i dobre, kod drugih će na žalost doneti odvajanje. No, u ovoj nedelji vaše je da aktivirate sve ono što je lepo između vas dvoje. Slobodne Device – mlad Mesec u polju ljubavi, zabave, uživanja – doneće vam promenu. Prilike pred vama su i nove i stare – vaše je gde ćete.

Posao

Mlad Mesec pojačava vašu kreativnost i talente, ulazak Jupitera u znak Riba donosi priliku da radite i sarađujete sa ozbiljnim osobama i da se vaš poslovni segment proširuje, jača. U ovoj nedelji neke prilike za koje ste mislili da ste ih propustili – ponovo će izaći pred vas. Na dnevnoj bazi – imaćete prilično dobru komunikaciju i razumevanje sa onima sa kojima radite. Moći ćete da se dogovorite i da kvalitetno funkcionišete, obavite sve ono što je do vas. Segment finansija u ovom je periodu pojačan.

Zdravlje

Dobro ste. Ako je raspoloženje malo mutno i ako ste mentalno umorni – opuštajte se, šetajte

VAGA

Hrana

Itekako može da se dogodi da neke svoje frustracije ili nezadovoljstva lečite hranom u ovom periodu. Negde ste svesni šta je u pitanju, ali ne možete da pronađete dovoljno snage u sebi da se obuzdate. Pa šta da se radi, doći će valjda uskoro neki bolji dani….

Ljubav

Nije baš u laganoj poziciji vaša vladarka – hoda unazad i sapliće se mučena preko prošlosti, baulja kroz otežanja i pritiske, pokušava da izbegne prepreke koje nadiru – a zajedno sa njom i vi teškim koracima hodate, sve vreme osećajući duboke unutrašnje konflikte, vrteći pitanja i filmove u svojoj glavi. Posebno vam prvih par dana nedelje može biti zahtevno – nakon toga će doći jedan talas saznanja, spoznaje, neke dogovore ćete sami sa sobom napraviti. Pa će biti lakše i u funkcionisanju u partnerskim odnosima. Slobodne Vage – pa gde ste vi meni pošle? Da zabrljate nešto, jel da? Nema veze da li se vezuje za prošlost ili za novitete – neka brljotina vas čeka. Ali će vas makar dići osećaj da se NEŠTO dešava.

Posao

Posao, bar ono što se dešava oko vas – možda i ne funkcioniše baš tako loše. Ali da vam kažem nešto – čak i da sve funkcioniše savršeno i da bez problema obavljate obaveze, dogovarate se, radite – opet to neće vama lično doneti osećaj ispunjenosti, motiva, svrhe, zadovoljstva. To može da bude i ona varijanta – dokle god ste u poslu – i niste toliko loše. Kako stanete, kako misli krenu – dođe do mentalnog pada. No, i pored ovakvog stanja vi ćete poslovno solidno izgurati ovu nedelju. A biće i novca.

Zdravlje

Svi tipovi hroničnih problema. I naravno – mentalno emotivno teško stanje, nemotivisanost.

ŠKORPIJA

Hrana

Daj malo ovoga, malo onoga, daj da se proba I onaj zalogajčić….pa kako da propustim ovo parče torte I onaj ljupki kolačić….i tako dalje I tako dalje. Škorpije jedu I ne znaju za dosta. Ako već jedete, ne morate I da pijete. Bar ne alkohol.

Ljubav

Ušao vam Jupiter u polje ljubavi, jeeej! I šta ćete sad sa njim? Pa, za sada – ništa spektakularno nećete. To jest – vi hoćete, ali ne možete da dobijete. Ukoliko ste slobodni i postoji neko ko vam se dopada ili pak postoji osoba iz prošlosti sa kojom hoćete da pokušate ponovo – e tu se stvari razvlaaaaaaače kao žvaka. Može da bude nekog sitnog ostvarenja, to jest – ljubavno jelo možete da okusite, ali ne i da se najedete od njega. Kod zauzetih je varijanta – hajmo dušo da pričamo mnogo. Da rešimo ako nešto boli, smeta, ne prija. A „duša“, to jest partner – u prvih par dana nedelje će uglavnom ćutati. Trebaće vam strpljenja da ga pokrenete i „otvorite“ ali će se to na kraju ipak i dogoditi. A možda će i vredeti.

Posao

„Pare, pare, pare – volim samo pare“ – pevuše Škorpije dok udarnički rmbaju i energetski idu do svojih krajnjih granica. Da li će para biti – hoće. Da li će ih biti onoliko koliko ste ih zaslužili ili koliko vam je potrebno (dobro, da se ne lažemo – vi ste neumereni po pitanju toga koliko vam novca treba) – pa i neće. Da ćete potrošiti sve što zaradite – e, to je zagarantovano. Dakle, još jedna vrlo obavezama nabijena nedelja. Ali i nedelja u kojoj ćete dobiti informacije i vesti koje su vrlo značajne za vas – doduše, vi ste ih već negde znali ili „osećali“ da dolaze – ali će ovo sada biti samo potvrda za vas.

Zdravlje

Dobro ste. Ako i ima nešto zdravstveno – to je sitno. I pored težine, letite na dobroj energiji.

STRELAC

Hrana

A šta da vam po ovom pitanju kažem kad sve znate i sami ? Tačno znate koje su vam greške I šta ne radite kako treba. Ali ipak nastavljate I dalje, I to u potpuno istom maniru. Nemojte da se alkoholišete mnogo za doček – mamurluk vam je zagarantovan.

Ljubav

Energija Marsa koji je u vašem znaku će vas nositi i davati vam spremnost za pokret, za akciju, za strast, za više optimizma. Partner neće baš umeti da vas prati u svemu ovome – ili će kasniti, ili vam otežavati i kočiti. Neće biti rasprava – više nerazumevanja, različitog načina funkcionisanja, problema da se uklopite. Vi budite takvi kakvi jeste – raspoloženi, nasmejani, i trudite se oko voljene osobe. Slobodni Strelčevi – uživajte u komunikaciji, flertujte, zabavite se. Neki od vas će zaista imati priliku da jedan kontakt učvrste i pokrenu u pravcu koji žele. A ostali – neka uživaju u životu i u provodu.

Posao

Para će biti, zanimljivih informacija i dogovora takođe. Novac ćete uglavnom potrošiti, ali su trenutno bitnija stavka te informacije i dogovori – zato što to hoće ostaviti traga u vašem poslovnom funkcionisanju. Odlična je nedelja i da proširite svoj krug poznanstava u poslovnom segmentu – da ostvarite kontakt sa dosta osoba od kojih će neke biti i značajne za vašu budućnost. Neki od vas će u ovoj nedelji potpisati i ugovor o radu (najpre produžetak ugovora) ili dobiti povišicu.

Zdravlje

Solidno.

JARAC

Hrana

Ovi dani mogu doneti da konačno osvestite šta radite kako treba, a šta je potrebno menjati kada je ishrana u pitanju. Bilo bi dobro da izbegavate previše začinjena jela, naročito previše soli – jer će dolaziti do zadržavanja vode u organizmu, pa ćete se osećati naduto I otečeno.

Ljubav

Mlad Mesec je krajem ove nedelje u vašem znaku – doneće vam mnogobrojne promene u narednih šest meseci, a neke od njih će se vezivati i za ljubav i partnerstva. Da ste nešto posebno zadovoljni odnosom sa partnerom trenutno – pa i niste. Ili je previše hladnoće i zategnutih odnosa ili je premalo topline i bliskosti. No, bar u ovoj nedelji (u drugom delu), lekić postoji – a on je komunikacija, ali ne otvaranje teških tema već reči koje podsećaju na sve ono lepo u vašem odnosu. Setite se ljubavi – to je to. Slobodni – konjukcija Plutona, retrogradne Venere i Merkura – daće kontakt. Na prvom mestu sa prošlošću, a na drugom – sa osobama koje mogu biti mlađe od vas, ali vam baš prijaju.

Posao

Ova ista konjukcija o kojoj je pisano u segmentu vezanom za ljubav – za posao je odlična. Jer, daje vam pored izuzetnog intelekta i pronicljivosti (to već imate i bez ovih planeta) i odlične preduslove da ostvarite vrlo plodonosan dogovor, da snagom reči i postupaka „ubedite“, da budete u kontaktu sa jakim i poslovno moćnim ljudima i da ostavite utisak na njih. Takođe, daje vam potpisivanje ugovora, rešavanje papiroloških i finansijskih pitanja. Daje i borbu i težinu doduše – ali zato daje i pobedu.

Zdravlje

Stariji neka odmaraju i kontrolišu se ukoliko imaju hroničnih problema. Mlađi – dobro ste.

VODOLIJA

Hrana

Čas nemate apetit, čas jedete brzinski i tamanite sve ispred sebe. No, ovi drugi momenti su tokom ove sedmice ipak češći što će vam donositi da povremeno imate probleme sa varenjem I stomakom. Što se kilograma tiče – vodite računa, lako će se lepiti za vas.

Ljubav

A vama u podsvesti – spektakl. Misli čas predivne, čas preopterećujuće, čas vam donose opuštenost a čas ste kao struna zategnuti. A što je najveselije – ne možete da dozvolite da partner vidi koliko ste opterećeni jer i on je nešto zarozan pa morate da budete snažni za oboje. Vaš odnos kao odnos je sada ok, ali vi kao individue – niste. No, vi ćete se potruditi da ovo izgurate i prođete. Ukoliko ste slobodni, e vama je tek zanimljivo. S društvom vam je super, u emotivnom životu – ili pokrećete tajnu priču, ili dolazi do kontakta sa mlađom osobom koja će ostaviti veliki utisak na vas, ili se vrtite u lagumima prošlosti.

Posao

To kako se vi osećate, da li ste dobro ili baš i ne i da li imate dovoljno snage za posao – nikog posebno ne zanima. Od vas svi očekuju da date svoj maksimum i da se maksimalo odgovorno postavite prema poslu. A vi brinete i tuđe i svoje brige, opterećeni ste sa sto nekih situacija – kako ćete ih završiti, da li ćete imati vremena, da li ćete napraviti neki propust. Generalno gledano – sve, ali apsolutno sve ćete vi uraditi, završiti i obaviti. Namučićete se pošteno, ali ćete zadovoljni završiti ovu godinu.

Zdravlje

Hronične bolesti, problemi sa spavanjem.

RIBE

Hrana

Jupiter u prvoj polovini nedelje ulazi u vaš znak. A to je planeta koja baš voli kad svega ima puno. I hrane. I pića. I kilograma. I svih potencijalnih problema koji idu uz to. Prema tome, drage Ribe – Jupiter se može koristiti na mnogo pametnije načine – a vi gledajte kako ćete ga upotrebiti.

Ljubav

Razloga da se radujete imate – vladar vam je svratio u goste i tu će boraviti naredna četiri meseca. Možda vam druge planete neće dati da vam baš baš sve ide kao podmazano i savršeno – ali ne možemo da poreknemo da ulazite u dobar period, onaj u kome će mnogo toga što je emotivno bilo zakočeno krenuti napred. U postojećim emotivnim partnerstvima u ovoj će nedelji sve funkcionisati sporije, ali će ipak funkcionisati – biće tu i dogovora i lepih trenutaka i neke fine, pozitivne energije. Kod usamljenih – možda će baš ova nedelja pokrenuti jedan lep kontakt – bilo da je on nešto novo ili iz prošlosti.

Posao

I u ovoj nedelji očekuju vas neke povoljnosti – da li su to dobri dogovori, da li su to informacije koje ste čekali, da li je to ugovor o poslu ili povišica – ne znam, ali ono što je bitno jeste da će nešto što ste čekali a što je dobro – stići do vas. Mlad Mesec u polju koje se vezuje za dobre prilike i povoljnosti takođe govori da je pred Ribama kvalitetan poslovni period u kojem će se mnogo toga promeniti na bolje i doneti vam dobra poslovna ostvarenja. Možda je nedelja pred vama naporna, ali jeste uspešna.

Zdravlje

Vrlo solidno u ovoj sedmici.

Izvor: prva.rs