Stručnjak za politički marketing Aleksandar Zobenica istakao je da su američke sankcije potvrda ispravnosti politike koju vodi Milorad Dodik.

– Pokušaj američke administracije da nekakvim sankcijama naprave pritisak na političare Republike Srpske, da igraju kako oni sviraju, neće proći. Pogotovo se to odnosi na Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH, koji je dobio rekordan broj glasova naroda Republike Srpske i predstavlja ubedljivo najjaču političku figuru Srpske – istakao je Zobenica.

Navodeći da je protiv sankcija bilo kom Srbinu, Zobenica je za beogradske “Novosti” rekao da ono što Amerikanci ne vide, ili ne žele da vide bolje rečeno, jeste da u ovom trenutku jedina prijetnja teritorijalnoj cjelovitost BiH dolazi iz Sarajeva jer Bošnjaci zagovaraju unitarnu BiH, a BiH je definisana u Dejtonu kao državna zajednica dva entiteta i tri naroda.

Govoreći o sankcijama koje su uvedene i Alternativnoj televiziji /ATV/, Zobenica je rekao da one predstavljaju udar na medije koji ne funkcionišu po diktatu stranaca.

“ATV je privatna medijska kuća kao što je i osam drugih i niko nema pravo da im se meša u uređivačku politiku”, istakao je Zobenica.

Autor: SRNA/RTRS