Pripadnici MUP sarajevskog kantona su, u okviru istrage ubistva K.L. pretresli na području Sarajeva dva stana i pronašli veću količinu oružja i narkotika, te uhapsili jedno lice.

Rasvjetljavajući ubistvo koje se dogodilo 20. januara u Novom Sarajevu, policija je juče na osnovu prikupljenih saznanja i dokaza pretresla stan u Ulici Džemala Bijedića, koji koristi A.A. iz Sarajeva, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Tokom pretresa u stanu su pronađene dvije ručne bombe, jedan raketni bacač, devet pušaka, dva pištolja, 1.067 metaka, dva prigušivača, 370 grama heroina, 525 grama marihuane, 40 grama kokaina, 1.150 grama spida, tri digitalne vage, dvije mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje.

Pretres je obavljen uz prethodno pribavljenu naredbu Suda, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Lice A.A. je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Uhapšeni je predat MUP-u Kantona Sarajevo i nad njim će se nastaviti kriminalistička obrada.

Istog dana policija je pretresla još jednog stana u Ulici Džemala Bijedića, te pronašla i oduzela određenu sumu novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koji je protivpravno stekao izvršenjem krivičnih djela.

Osim A.M. za kojim je ranije raspisana potraga, identifikovana su još dva lica iz Sarajeva koja se dovode u vezu sa izvršenim ubistvom i za njima je raspisana potraga. Riječ je o licima čiji su inicijali S.A. i V.V.

Policijski službenici pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku lica koja se dovode u vezu sa ubistvom K.L.

Autor: SRNA/RTRS