Marko Munjiza je inače aktivista SDS-a i osoba koja je objavila kompromitujuće fotografije bivšeg gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića. On je tvrdio da je „lično odgovoran“ što je Prijedor imao vanredne izbore u decembru. Tokom kampanje Munjiza je bio redovan na stranačkim skupovima, a svaku priliku je koristio da bude u društvu „prvaka“ opozicije.

Nakon novog debakla opozicije, Munjiza se okrenuo opštim izborima pa je svoju „podršku“ dao PDP-ovoj Jeleni Trivić.

„Čestitke Jelena Trivić na kandidaturi za predsjednika Republike Srpske! Ovo je radosna vijest za svakog iskrenog opozicionara i patriotu! Siguran sam da ćeš sljedeće godine biti predsjednica kakvu ovaj narod zaslužuje“, naveo je Munjiza nakon što je PDP saopštio da će trenutni narodni poslanik biti kandidat opozicije za jednu od dvije inokosne funkcije koje se biraju na narednim izborima.

Munjiza, očigledno ljut, što je DNS za poraz okrivio SDS i njegovu tetku Maju Dragojević – Stojić, javno na mrežama pita, DNS:

Zašto je Goran Predojević, dva dana prije izbora odbio gostovanje na BN Televiziji iako je sve bilo dogovoreno?

Munjiza ovim pitanjem, po ko zna koji put, BN televiziju dovodi u kontekst politčkog subjekta koji se definitvno upliće u politički proces u Republici Srpskoj.

Munjiza dalje ima nekoliko pitanja u vezi posmatrača i članova biračkih odbora iz SDS-a koji su, po njegovoj tvrdnji, odbijeni bez obrazloženja.

Možda i najzanimljivije, Munjiza javno otrkriva da je Milan Miličević, odnosno SDS iz Teslića posalo 15 posmatrača, za koje je rečeno da im je „nemoguće pokrasti izbore“.

Ti „posmtrači“ poslani su u Kozarac a Munjiza pita zašto, kad ste tamo (misleći na DNS) imali osiguranu pobjedu!!!!

Otrkiva i dvije najmračnije tajne prijedorskog DNS-a: Javno pita da li su određene ljude iz SDS-a nagovarali da glasaju sa tuđim ličnim kartama kako bi na određenim biralištima poništili glasanje.

Na kraju Munjiza pita: Da li je DNS u Prijedoru „ugasio svjetlo i zaključao kancelarije“?

Očekivano „plakao“ je i nad svojom sudbinom jer nije dobio, po njemu zasluženu pažnju jer je ipak on otrkio aferu Dalibor Pavlović i tako omogućio izbore a oni su, vjerovatno misleći na SDS, donijeli Goranu Predojeviću 65 odsto glasova koje je dobio.

Munjiza je posebno zanimljiv, jer se u predstvaljao kao bloger i , navodni, borac za pravdu, a u stvarnosti je aktivista SDS-a i veoma blizak rođak prijodorske predsjednice te stranke Maje Dragojević-Stojić.

O njim porodičnim druženjima takođe postoje fotografije sa društevnih mreža.

Podsjećamo, Munjiza, koji na svom Facebook profilu redovno proziva javne funkcionere, uhapšen je zbog ucjene.

Faktormagazin je prvi pisao o ovom prijedorskom aktivisti.

Saznjanja do kojim smo tada došli pokazivali su da se radi o čovjeku sklonom kocki i prevarama na interentu.

https://faktormagazin.ba/wp-content/uploads/2021/11/Fm-20-final-novina.pdf

Autor: faktormagazin.ba foto: marko munjiza fb