????????????????????????????????????

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući niz aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava, na osnovu prethodnih saznanja o posjedovanju opojne droge, izvršili su pretres na više lokacija u Prijedoru kom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge, oružje i municija.

Pretresima koji su vršeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru, u stanu koji koristi lice B.Č. iz Prijedora pronađena je i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 425 grama.

Pretresom  prostorija i vozila koje koristi lice D.Š. iz Prijedora pronađena je i oduzeta ručna bomba, tri puške, 682 komada puščanih metaka, zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 474 grama i digitalna vaga.

Nad osumnjičenim licima izvršena je kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta  protiv B.Č. i D.Š. nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, dok će protiv D.Š. biti dostavljen i izvještaj za krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Izvor: ATV