Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je dosljedan odbrani interesa Republike Srpske i da se bori da niko u BiH ne može dati nikakve saglasnosti ni za šta bez Srpske.

Dodik je rekao da stavovi predsjednika SDS Mirka Šarovića u vezi sa napuštanjem sjednice Predsjedništva BiH predstavljaju “izdajnički pokušaj da se održi pažnja na nekom pitanju dodvorništva” članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku DŽaferoviću.

– Šarović kaže da oni odlučuju strateški, a da sam ja neka vrsta pobjegulje. To je njegova ideja. To može da padne na pamet samo čovjeku koji ima zadatak da na javnoj sceni oteža još više – izjavio je Dodik novinarima u Prijedoru.

Dodik je rekao da je dokazao da se ne boji i da je ostao dosljedan odbrani interesa Srpske.

On je ocijenio da je nebitno šta Šarović govori i da to narod najbolje vidi.

– Ne možemo dozvoliti da se isključi Republika Srpska iz odlučivanja i najmanje što sam ja učinio je to da sam napustio tu sjednicu. To je toliko iritiralo Šarovića. Jedino što je on trebao da kaže jeste da je to u redu, jer ne može neko u BiH, a da unutra nema Republike Srpske, dati nijednu saglasnost nizašta. Ja se oko toga borim, a Šarović kaže – može, dovoljni su Komšić i DŽaferović – naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovdje je riječ o tome da su ljudi u ime BiH sami dostavili EU i UN stav koji nije bio diskutovan.

– Kada sam zatražio tačku dnevnog reda, oni su me preglasali i nisu htjeli ni da pričaju o tome, a prethodno su već završili posao – zaključio je Dodik.

Šarović je rekao danas da član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske napuštanjem sjednica u Predsjedništvu “ne može štiti interese Republike Srpske”.

Izvor: SRNA/Srpskainfo