epa09758890 A customer with a fuel pump at a petrol station in London, Britain, 15 February 2022. Fuel prices have hit a new record high across the UK, according to motoring organisation The AA. Average UK petrol prices have surpassed 148pence for the first time. EPA-EFE/ANDY RAIN

Inspektori su tokom kontrole koja se odnosi na poštovanje uredbe o ograničavanju marže prilikom formiranja cijena tečnih naftnih derivata kod 29 subjekata u 19 slučajeva utvrdili nepravilnosti i izdali 38 prekršajnih naloga u iznosu od 285.000 KM, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske. U saopštenju se navodi da su Republička uprava za inspekcijske poslove i nadležna tržišna inspekcija nastavili sa intenzivnim kontrolama benzinskih stanica na teritoriji Republike Srpske.

Juče je kontrolisano 29 subjekata, a prema nalogu rukovodstava Inspektorata i glavnog tržišnog inspektora kontrole se nastavljaju i u narednim danima. Tržišna inspekcija Republike Srpske angažovana je u punom kapacitetu i nastaviće sa kontrolama, te poziva trgovce da se pridržavaju uredbe jer su propisane kazne visoke, a svaki prekršaj biće strogo sankcionisan, ističe se u saopštenju.

Za kršenje ove urebe propisana je kazna za trgovca kao privredno društvo u iznosu od 10.000 KM, te za odgovorno lice 5.000 KM, upozoravaju iz Inspektorata Republike Srpske.

Izvor: SRNA/kozarski